sábado, 17 de octubre de 2015

Autoconsum fotovoltaic al pavelló Tagamanent

Es posa en marxa una instal·lació fotovoltaica per autoconsum que subministra electricitat al pavelló Tagamanent. La instal·lació també incorpora panells solars tèrmics per calefacció i aigua calenta.

SUD Renovables acaba de posar en marxa una nova instal·lació fotovoltaica de 6,25 kW, que consta de 25 panells REC de 250 Wp, i un equip inversor de la marca SMA. Els panells s’han instal·lat amb una inclinació de 30º respecte de la coberta mitjançant un sistema de subjecció d’alumini de l’empresa CSolar.

La instal·lació fotovoltaica és per autoconsum elèctric del propi pavelló, i permetrà estalviar 8.881 kWh anuals en consum de la xarxa elèctrica, i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera de 5,56 Tn de CO2 anuals. La instal·lació ja s’ha posat en marxa i ha estat legalitzada seguint el procediment de la Generalitat de Catalunya per instal·lacions generadores d'energia elèctrica connectades en xarxa interior.

A més de la instal·lació solar fotovoltaica, el projecte també inclou la instal·lació de 4 panells solars tèrmics, que permeten escalfar l’aigua calenta que es fa servir per la calefacció del pavelló i per l’aigua calenta sanitària. Aquests panells generaran anualment 6.625 kWh d’energia tèrmica, el que permetrà estalviar el consum de 576 m3 de Gas Natural i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera de 1,74 Tn de CO2 anuals. 

El funcionament d’ambdues instal·lacions es pot visualitzar en una pantalla de TV situada a l’entrada principal del pavelló, que de forma instantània va mostrant la producció i rendiment dels panells solars.