domingo, 20 de febrero de 2011

La Generalitat anul·la el projecte d'institut escola al Jacint Verdaguer


L’alcalde de Canovelles, Josep Orive, ha comunicat aquest matí als mitjans de comunicació en una roda de premsa realitzada a la sala de plens de l’Ajuntament, la decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de retirar el projecte que convertiria l’actual escola Jacint Verdaguer en un model d’institut-escola el curs vinent.
L’alcalde ha lamentat la decisió de la Generalitat de tirar enrere el projecte tancat en el mandat anterior en el qual es va pactar convertir l’escola Jacint Verdaguer en un institut-escola degut a l’augment del nombre d’alumnat que canvia d’etapa educativa i la gran saturació de l’actual institut Bellulla de Canovelles. “El Jacint Verdaguer va ser l’escola que es va escollir perquè disposa de 14.000 m2 de terreny, més que cap altre escola de Canovelles”, ha dit l’alcalde.
Josep Orive ha qüestionat la decisió del Departament d’Ensenyament de tirar en rere el projecte que havia de començar a funcionar a partir de setembre en mòduls prefabricats i amb dos línies d’ESO al Jacint Verdaguer. Segons ha explicat l’alcalde “la Generalitat manté la idea de col·locar els mòduls provisionals a l’escola Jacint Verdaguer però enlloc de dependre de la mateixa direcció de l’escola, es vol crear un nou centre independent que, en un futur, tindrà els quatre cursos d’ESO en un edifici nou”. L’alcalde lamenta la manca d’informació que ha rebut dels responsables de la Generalitat i afegeix que aquesta decisió l’ha conegut a través de la direcció de l’escola Verdaguer i no a través del propi Departament d’Ensenyament. “Em preocupa que les administracions no anem de la mà perquè crec que hem donar solucions conjuntes”, ha lamentat l’alcalde. Alhora, posa en dubte la viabilitat d’aquest nou projecte: “No veig clara la possibilitat d’encabir a l’actual escola un institut independent d’aquesta i Canovelles no té més terreny edificable per a fer-ho en un altre lloc. A més, la construcció d’aquest nou edifici serà, segurament, molt més cara”. L’alcalde ha finalitzat la roda de premsa a l’espera de rebre més informació per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que haurà de d’explicar més detalladament a l’alcaldia i també a la comunitat educativa del municipi quina serà la solució per a donar resposta a aquesta necessitat immediata de l’alumnat que, a més, en breu iniciarà el període de preinscripció de les matricules per al proper curs 2011/2012.