jueves, 5 de enero de 2012

Carta de l'alcalde de Canovelles, Jose Orive, als reis mags



Als reis mags,

Com alcalde de Canovelles, us vull dir que aquest últims anys han estat molt importants per mi. He conegut gent meravellosa del meu poble, he estat testimoni del naixement i construcció de grans projectes en els nostres carrers i places, he tingut l’oportunitat de col.laborar per tal de promoure les eines i mecanismes perquè els ciutadans poguessin desenvolupar-se personal i col•lectivament, he procurat posar el “meu gra de sorra” per resoldre les necessitats i problemes de joves, adults i gent gran. Sempre des del diàleg i l’enteniment de veure les coses de diferents punts de vista i tot això és el que m’ha enriquit i m’ha fer créixer com a persona.

Conjuntament amb l’equip de regidors/es, les entitats i els veïns i veïnes de Canovelles, hem treballat amb tenacitat i esforç per millorar l’espai públic, per potenciar la participació ciutadana, per promoure l’educació, la cultura i l’esport des de tots els àmbits i per a tots els ciutadans. També per promoure més solidaritat, per ser més respectuosos amb el medi ambient i moltes coses més. Són petites coses, si voleu, però que, de mica en mica, contribueixen a millorar la convivència al nostre poble. En definitiva, tots i totes hem pogut comprovar que treballar per fer més feliç la vida dels altres és una experiència extraordinària, per molt dur que sigui.

Amb tot això he pogut viure i corroborar el potencial que té el nostre poble, Canovelles, i la seva gent. Per això vull insistir i fer un reconeixement públic a tots aquells que durant l’any contribueixen a la important tasca de la cohesió i dinamització del nostre municipi: entitats, associacions, comerciants, agents socials, voluntaris, empleats municipals, i tots els veïns que amb el seu esforç milloren el nostre desenvolupament social i cultural.

Vosaltres, reis mags d’orient, ja sabeu que aquests temps que vivim són moments difícils per a tots i cadascun dels nostres veïns. I encara ens queda molt per fer perquè la nostra Canovelles sigui més progressista, més plural, mes solidaria, mes justa socialment, amb millors infrastructures i serveis públics, amb més treball i amb un millor futur per a tots els veïns.

Per tant, podeu veure que els Canovellins i Canovellines ens hem portat bé. Per això aquest any us demanaré 3 regals ben carregats d’esperances i d’il•lusions per poder seguir construint un poble compromès amb el benestar de la seva gent, on els ciutadans puguin viure millor des del civisme, amb seguretat, serveis de qualitat, infrastructures adequades, etc. Vull que sapigueu que aquests tres regals son d’allò més important per al meu poble, Canovelles, i la seva gent.

El primer dels regals: Per a tots els Canovellins i Canovellines us demano més igualtat d’oportunitats i que el 2012 vingui carregat de noves oportunitats de treball. Per la nostra banda, des de l’ajuntament promourem tot l’esforç i recursos que estiguin al nostre abast per als nostres veïns des dels diferents departaments i Promoció Econòmica.

El segon dels regals: Més justícia social, en aquests moments especialment difícils.. Entre tots els Canovellinis i Canovellenis us ajudarem impulsant la defensa més ferma de les polítiques socials municipals, tant de caràcter pal•liatiu com integrador.
El tercer dels regals: Més cohesió social. Respectant la nostre diversitat i potenciant aquells elements que ens identificant com a Canovellins i Canovellines.

Abans d’acomiadar-me vull recordar-vos, estimats reis d’orient, que ens considerem mereixedors d’aquests regals ja que Canovelles ha demostrat sempre tenir la força suficient per tirar endavant i justament per això, amb esforç, voluntat i treball sempre ha sortit de les dificultats. I ara no serà diferent, ...entre tots ho tornarem a fer!

Ara ja us deixem tranquils, que teniu molta feina per fer i aneu molt carregats...

Una forta abraçada

José Orive Velez
Alcalde de Canovelles.

Canovelles a 5 de gener 2012