lunes, 4 de junio de 2012

FESTA DE LA ROSA A CANOVELLES



Aquest dissabte 2 de Juny el PSC de Canovelles ha celebrat, com ja és habitual, la seva Festa de la Rosa. L'acte, pensat per celebrar l'esperit progressista del municipi, ha comptat amb una part lúdica com els jocs infantils, l'actuació musical de Laura Godó i un grup de sevillanes, i una altra part de contingut ideològic amb intervencions polítiques.
En primer lloc, ha intervingut Francesc Sánchez, primer secretari del PSC de Canovelles, qui ha obert l'acte amb l'agraïment a les persones, que són les més importants, i que, gràcies a la seva empenta, han organitzat un any més la Festa de la Rosa. Francesc Sánchez ha remarcat la necessitat del consens amb els agents socials per tal de defensar amb més força el nostre Estat del Benestar.
Seguidament, ha sigut el torn de Román Ruiz, primer secretari del PSC del Vallès Oriental i Diputat al Congrés, qui ha destacat l'important paper d'Europa a l’hora d'implementar la política fiscal i bancària.
Per la seva banda, Carme Chacón, ex-Ministra de Defensa i Diputada al Congrés, ha iniciat la seva intervenció explicant el perquè de la seva dedicació a la política: el meu avi de petita em va dir que “la història del país li havia robat la seva joventut” i no vaig voler que això pogués tornar a passar mai més. Carme Chacón ha destacat les diferències entre la dreta i l'esquerra, i les mentides del partit popular per tal d'arribar al poder. El senyor Rajoy no tenia cap pla contra la crisi, ni contra l'atur, de fet l'atur ha augmentat i la reforma laboral no crea llocs de treball. El partit popular l'únic que ha fet és empitjorar allò que anava, allò pel que érem referents a tot Europa, el nostre sistema sanitari i educatiu universal i de qualitat, ha afirmat Chacón.
Finalment, José Orive, alcalde de Canovelles, ha finalitzat l’acte agraïnt a totes les persones que han col·laborat i fet possible l'acte. Orive també ha destacat la lluita que el progressisme i concretament el municipalisme ha dut a terme des de la democràcia per tal d'aconseguir tots els equipaments i serveis dels que actualment gaudim, i que el partit popular vol desmantellar utilitzant la crisi com a excusa. Els Ajuntaments han tingut un paper decisiu, ha dit, en convertir als pobles en agents educatius però el partit popular està atacant aquesta autonomia local amb retallades econòmiques i competencials. Orive també ha volgut remarcar que l'Ajuntament de Canovelles està totalment sanejat i es paguen les factures en menys de 43 dies. Tot i les reivindicacions, l'Alcalde de Canovelles ha donat un missatge esperançador amb l'esforç comú de tots i totes Canovelles millorarà dia rere dia.