sábado, 23 de febrero de 2013

José Orive es reuneix amb el president de la Diputació




El president del Consell Comarcal, José Orive, acompanyat del gerent Ignasi Valls, es va reunir el dijous 21 de febrer amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, per tractar sobre fórmules de cooperació i coordinació entre les dues administracions. 

En la reunió els temes centrals van ser la possibilitat que la Diputació de Barcelona presenti un programa d’ajuts pels Consells Comarcals similar a l'aprovat fa uns mesos pels municipis, i les característiques d’una possible convocatòria del pla Xarxa adreçat als Consells Comarcals. 

President i gerent del Consell Comarcal van informar a Salvador Esteve sobre les dificultats que genera, per a una administració amb un pressupost petit, no rebre a temps les quantitats amb les quals fer front a les competències prestades per delegació a d’altres administracions. En relació a aquesta problemàtica i a les dificultats de tresoreria, Orive va demanar el suport de la Diputació de Barcelona obrint una línia de finançament pels Consells Comarcals similar a la que fa mesos va aprovar pels ajuntaments. 

La trobada també va servir per reflexionar, intercanviar opinions i informació sobre la proposta de modificació de l’Administració Local presentada pel Govern central i la futura Llei de governs locals en que treballa el Departament de Governació. 

Sobre la proposta del ministre Montoro de reforma del món local, Orive va expressar el seu malestar pel que considera “un atac greu a les administracions més properes als ciutadans, que són les que coneixen millor la realitat i són més eficients i eficaces en la prestació de molts serveis”

En finalitzar la reunió, president i gerent del Consell Comarcal van expressar satisfacció per l’interés mostrat per Salvador Esteve en els assumptes tractats. 

Granollers, 22 de febrer de 2013