jueves, 14 de enero de 2016

L’arquitectura, fil conductor de la mostra fotogràfica inaugurada al Centre Cultural

Juan Navarro, Carlos González i Josep Hospital, membres de l’Associació fotogràfica AFOCA, van inaugurar l’exposició Arquitectura al Centre Cultural.

La regidora de Cultura, Yolanda Sánchez, va ser l’encarregada de presentar la mostra, juntament amb els tres fotògrafs. Josep Hospital va explicar que la idea d’exposar fotografies sobre arquitectura va sorgir d’una reunió dels propis membres d’AFOCA: “Vam pensar que era una temàtica molt oberta que es prestava a moltes òptiques i perspectives diferents”, va dir Josep Hospital. D’aquesta idea van sorgir les 18 fotografies, 6 per fotògraf.

Les fotografies capten diferents elements arquitectònics d’indrets d’arreu d’Espanya (Canovelles, Granollers, Mataró, Sevilla, Andorra...) des de punts de vista molt diferents. “Hi ha fotografies d’edificis moderns i també antics, fotografies més genèriques i altres de detalls, fetes en blanc i negre i també en color... totes elles molt diferents entre sí però unides amb el mateix fil conductor: l’arquitectura”, va explicar Hospital.

Juan Navarro va dirigir també unes paraules als assistents, valorant la fotografia “com una autèntica obra d’art”. I és que, la càmera fotogràfica és igual que el pinzell i el llenç una eina imprescindible per a que els artistes expressin les seves emocions, les seves perspectives, la seva sensibilitat. 

Carlos González, finalment, va agrair a tots la seva assistència i va convidar-los a gaudir de l’exposició i el pica-pica que inaugurava una mostra que es mantindrà al Centre Cultural fins el proper 29 de gener.