miércoles, 22 de febrero de 2012

PSC DE CANOVELLES I SINDICATS PARLAN SOBRE LA REFORMA LABORAL


L’agrupació del PSC de Canovelles ha organitzat aquest dimarts 21 una xerrada sobre la reforma laboral del PP a càrrec de membres del partit i d’organitzacions sindicals amb l’objectiu d’informar a la ciutadania sobre el seu contingut i les seves conseqüències. El local del PSC del carrer Industria es va omplir de gom a gom amb la assistència d’unes 75 persones.
Va obrir l’acte José Orive primer secretari de l’agrupació local del PSC i Alcalde de Canovelles que va iniciar les seves paraules mostrant la seva solidaritat amb els estudiants de batxillerat de Valencia i mostrant la seva preocupació i denuncia de l’actuació policial contra els estudiants.

En Juan Francisco Garcia, advocat laboralista i regidor de l’Ajuntament de Canovelles va iniciar el debat, explicant un decàleg amb les novetats introduïdes per la reforma com ara els acomiadament objectiu amb la conseqüent disminució de la indemnització, l’ampliació de la mobilitat funcional, l’eliminació dels plans d’acompanyament social, etc. Tot això amb l’únic argument de crear llocs de treball, tot i que a la pràctica el que significa és l’acomiadament lliure.

Tot seguit vam comptar amb la intervenció de Francisco Martos, ex-alcalde de Canovelles i Director del Parc Tecnològic Vallès, qui va remarcar l’excessiva transferència de poder cap als empresaris que podran acomiadar més fàcilment. A més, posa de manifest que aquesta reforma no crearà llocs de treball, que és la qüestió principal del nostre país per tal de garantir la cohesió social.

Oscar Riu, secretari general comarcal de la UGT del Vallès Oriental , va destacar que l’objectiu d’aquesta reforma és imposar el model social del PP, és a dir, una societat econòmicament polaritzada i desprotegida, ja que la reforma treu poder de negociació a les organitzacions sindicals, i en definitiva als treballadors.

L’últim ponent, Ovidi Huertas, Secretari General comarcal de CC.OO., va remarcar el fet de que aquesta reforma es va portar a terme unilateralment sense tenir en compte els sindicats, però sí a la CEOE, ja que les mesures proposades tant per la reforma com per la organització patronal coincideixen al màxim.

Finalment José Orive com a conclusió del debat va argumentar “que aquesta reforma permet en major mesura privatitzar els beneficis per socialitzar les pèrdues econòmiques”