jueves, 26 de abril de 2012

Canovelles acull un Consell d’Alcaldes amb la mancomunació de serveis i el treball en xarxa com a temes centrals





El divendres 20 d’abril, Canovelles va acollir la sessió del Consell d’Alcaldes del Vallès Oriental, en la que van participar 31 alcaldes, els vicepresidents del Consell Comarcal i els portaveus dels grups comarcals. El Consell d’Alcaldes va tenir com a eix central les demandes que els ajuntaments havien fet arribar al Consell Comarcal a través del Qüestionari per la millora del treball en xarxa, el Programa d’Actuació Comarcal (PAC) pels propers anys i la cartera de serveis comarcals.

A la sessió també es va aprovar una resolució que demana participació del territori en la comissió que s’encarrega de la regulació dels mercats sedentaris i es va informar sobre el procés d’absorció del Consorci de Turisme per part del Consell Comarcal. Sobre aquest tema es va tractar dels objectius de treball i es va aprovar l’adhesió de la comarca a la Marca Turística Costa Barcelona.

El president del Consell Comarcal, José Orive, en referència als objectius amb que s’havia plantificat la sessió va dir que “les circumstàncies no són fàcils i els ciutadans esperen dels governants esperit de col·laboració per garantir els serveis i la qualitat mitjançant la concertació  i el treball en xarxa amb altres pobles”. En acabar la sessió feia una valoració positiva dels temes concrets que es van abordar “estem d’acord en que hem de treballar amb objectius reals i assumibles i sembla que serveis socials i desenvolupament econòmic són els àmbits on la majoria dels municipis considerem hi ha més camp per treballar conjuntament” .

Al Consell d’Alcaldes es va informar i tractar amb detall sobre serveis concrets que ja s’ofereixen i que han tingut una important evolució, tot i que de forma silenciosa en els darrers anys.  En concret el Consell d’Alcaldes va ser informat de l’evolució del Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD) i del servei d’assessorament medi ambiental.

El SAD  pot formar part dels serveis bàsics d’atenció social primària o prestar-se com a servei independent i actualment ja són 15 els municipis que han decidit que sigui el Consell Comarcal qui s’encarregui de la coordinació i gestió d’aquest servei.

El servei d’assessorament mediambiental es presta fins ara a 10 municipis i representa un exemple perfecte de com optimitzar els recursos existents i facilitar  l’adaptació dels serveis municipals a les circumstàncies actuals.

A  l’àmbit del desenvolupament econòmic es va aprovar una resolució demanant la participació del territori en el grup de treball de la Generalitat que treballa en la modificació de la regulació dels mercats sedentaris, es va informar sobre el procés de dissolució del Consorci de Turisme i del nou enfocament de les polítiques de turisme des del Consell Comarcal i es va aprovar l’adhesió de la comarca a la marca turística Costa Barcelona.