miércoles, 18 de abril de 2012

Francesc Sánchez elegit nou 1r secretari de l’agrupació local del PSC de Canovelles





Ahir dilluns, 16 d'abril, a les 19,30h es va celebrar l'Assemblea extraordinària de l'agrupació local del PSC de Canovelles per elegir la nova direcció del Partit al municipi.
 
José Orive Vélez, actual 1r secretari de l'agrupació i alcalde de Canovelles va comunicar a l'actual executiva i als membres de l'assemblea de l'agrupació presents que no optaria a la reelecció com a primer secretari durant aquesta legislatura. Orive va argumentar la seva decisió explicant que davant la complexa situació actual com a conseqüència de la crisi econòmica li calia dedicar-se de ple a les seves responsabilitats com a Alcalde i President del Consell Comarcal. Orive va manifestar "En uns moments tan complexos com els actuals els ciutadans necessiten que els seus càrrecs públics hi siguin al cent per cent. Avui més que mai els alcaldes i alcaldesses hem d'estar atents a tot el que succeeix en els nostres municipis, ser propers als nostres veïns i liderar de la millor manera possible totes aquelles accions i projectes necessaris per garantir els serveis públics de qualitat i la cohesió social". Posteriorment Orive es va dirigir a l'Assemblea afirmant "prenc aquesta decisió des de la responsabilitat i el convenciment que la nostra agrupació està totalment consolidada, és forta i compta amb militants que han demostrat sobradament estar preparats, amb l’experiència, empenta i il·lusió necessàries per liderar el partit en aquesta nova etapa i que el PSC a Canovelles segueixi sent un referent en la política social del municipi". L'ex-primer secretari continuarà formant part de l'executiva local del PSC de Canovelles com a membre nat en ser l'alcalde del municipi, però sense cap responsabilitat concreta.

Orive també va fer referència a l’informe de Gestió presentat per la comissió Executiva sortint, que remarcava que “malgrat les dificultats, hem sabut liderar des de la nostra agrupació el nostre projecte socialdemòcrata i de poble. La nostra prioritat sempre ha estat i continuarà essent pensar en les persones, posar el nostre petit gra de sorra per transformar, de mica en mica, Canovelles, pensant en el futur però també en les necessitats del present, amb tot un seguit de projectes que comparteixen una única finalitat comuna : fer la vida més feliç a tota la ciutadania de Canovelles”. Orive, va destacar que malgrat tot acaba la seva responsabilitat com a primer secretari deixant una agrupació forta, que ha crescut en numero de militants i simpatitzants, amb més activitat i una major presència en la vida social del municipi. Un mandat durant el qual, en uns moments complicats pel socialisme, a Canovelles no hem perdut la confiança dels nostres veïns i veïnes. Tot plegat va acabar argumentant que “hem de continuar treballant per donar resposta eficient i eficaç a les noves demandes socials al municipi, construint una Canovelles millor, més justa i més cohesionada. En aquest objectiu la nostra agrupació te un paper cabdal ”

A continuació els 65 assistents a l’assemblea van votar l’informe de gestió que va sortir aprovat per unanimitat.

Posteriorment, Francesc Sánchez, secretari d’organització de l’Executiva Sortint, exposava el document marc del pla d’actuació per als propers anys, deixant palès que “Ens trobem en uns moments especialment complicats on la crisi econòmica està sacsejant totes les conquestes socials aconseguides des de la constitució de la democràcia, per aquest motiu ara és el moment de la política en majúscules”. Remarcava que “hem de fer diagnosi i revisar la nostra estructura i organització adaptant-la als temps actuals, plantejant noves estratègies i instruments de proximitat que ens permetin continuar connectats amb els interessos i les necessitats de la ciutadania. És la raó de ser que sempre ens ha caracteritzat: ser útils als nostres veïns i veïnes”.

Després de l’assemblea es va donar pas a la presentació i votació de candidatures a la primera secretaria i executiva per part dels 65 militants assistents. L’única candidatura presentada va ser la liderada per Francesc Sánchez. Posteriorment es va passar al torn de votacions, sortint aprovada per unanimitat.

Finalment el nou 1r secretari de l’agrupació , Francesc Sánchez, va concloure l’assemblea explicant que tot i les dificultats actuals tenim la força i il·lusió entre tots plegats executiva, militants i simpatitzants de construir i desenvolupar un projecte polític integrador a Canovelles que dia a dia pugui millorar la vida dels nostres veïns i veïnes. Com deia Miquel Martí i Pol, Tot esta per fer i tot és possible, per això estic plenament convençut que la nostra agrupació té les persones i l’empenta per fer d’aquest projecte de Canovelles una realitat.”

La composició de la nova executiva local:

Com a primer secretari de l’agrupació Francesc Sánchez López. Nascut a Canovelles fa 35 anys. Viu en parella. Llicenciat en Ciències Exactes per la Universitat de Barcelona. Màster en recerca en didàctica de les matemàtiques i actualment està fent el doctorat en didàctica de les matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professionalment és professor d’educació secundària. Des de les últimes eleccions municipals és el primer tinent d’alcalde i president de l’àrea de Serveis a les persones de l’ajuntament de Canovelles. Persona molt activa en els moviments socioculturals infantils i juvenils de Canovelles.

Una nova incorporació a la executiva local i que serà la secretaria d’organització és Eva Susana Garcia Miguel. Nascuda a Canovelles fa 37 anys. Soltera. Llicenciada en dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Professionalment és tècnica administrativa.

Secretaria de Finances, Afiliació i Atenció al Militant Joan Isern Rodríguez. Nascut a Canovelles fa 60 anys, és casat i té tres filles i sis néts. Executiu de banca jubilat. Actualment és regidor d’Esports i Hisenda de l’ajuntament de Canovelles. Vinculat al moviment esportiu local.

Secretaria d’Arxiu i Documentació Rosa Maria Hernández Prior Nascuda a Canovelles fa 28 anys. Viu en parella. Llicenciada en Ciències Econòmiques per la UPF. Professora d’Educació Secundària. Vinculada als moviments juvenils i culturals locals.

La secretaria en cap de l’àrea de Comunicació i Formació Silvia Hernández González, a més portarà directament la secretaria de Comunicació. Nascuda a Canovelles fa 26 anys. Soltera. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’administració per l’UAB. Màster de Lideratge i Gestió de Polítiques Públiques. Màster en investigació Social. Vinculada a diferents ONG’s. És regidora de Dona i Igualtat. També és membre de l’executiva de Federació del PSC i de l’Executiva local de la JSC.

El secretari de Formació i Local serà Jorge Gabriel Barraza Ibáñez. Nascut a Buenos Aires, Argentina, fa 36 anys . És casat i té dues filles. Professionalment és operari de la construcció. Vinculat al món esportiu i cultural local.

El secretari de Campanyes Electorals serà Antonio Cañas Alcantara. Nascut a Canovelles fa 47 anys. És casat, amb dos fills. La seva trajectòria professional l’ha desenvolupa a Canovelles com a comerciant.

El secretari cap de l’àrea de Política Municipal, Ciutadania i Acció Social, que a més portarà directament la secretaria de Ciutadania i Dinamització serà Ginés López Gómez Nascut a Jaén fa 51 anys, viu a Canovelles des del 1987. Casat, té tres fills. Responsable de logística industrial. Vinculat als moviments esportius i culturals locals.

El secretari de Política Municipal Juan Francisco García Miquel Reyes. Nascut a Canovelles fa 37 anys. Viu en parella. Llicenciat en Dret per l’UAB. Advocat laboralista. Actualment és regidor de Recursos Humans i portantveu del Grup Municipal Socialista de l’ajuntament de Canovelles.

El secretari de Promoció Econòmica serà Emiliano Cordero Soria. Nascut a Granollers fa 40 anys. Viu a Canovelles des del 1992. Casat, té tres fills. Funcionari de l’administració local. Vinculat als moviments culturals locals. Des de les últimes eleccions municipals és el segon tinent d’alcalde i president de l’àrea de Territori de l’ajuntament de Canovelles.

El secretari de Solidaritat i Cooperació és Juan Antonio Rodríguez. Nascut a Granollers fa 34 anys, en fa 10 que viu a Canovelles. Casat, té dues filles. Tècnic en delineació. Gestor de projectes d’obra civil. Vinculat als moviments juvenils locals.

La secretària de Dona i Igualtat és Piedad Moreno Arredondo. Nascuda a Canovelles fa 50 anys. Té un fill. Diplomada en magisteri per la Universitat de Barcelona. Professionalment és mestra d’educació infantil.

El vocal de l’executiva serà Guillem Sánchez Prat. Nascut a Canovelles el 1989. Estudiant de Ciències polítiques per la Universitat Pompeu Fabra. Membre de l’executiva local del JSC i de l’executiva de Federació de la JSC.