jueves, 19 de julio de 2012

Carta de l’Alcalde José Orive a les famílies dels alumnes de les Escoles Bressols Municipals


Benvolguda família,

La conselleria d’Ensenyament ha comunicat als ajuntaments que l’aportació econòmica per part de la Generalitat passarà dels 1.800 euros anuals per infant (de fa dos cursos) a 875 euros per al curs vinent (2012-13). Una reducció del 52 % a la que cal afegir l’anul·lació de les beques que la Generalitat donava a les famílies.

Per això ens dirigim a vosaltres, perquè un servei com és el de les escoles bressols Marta Mata i St. Jordi que es va crear i que funcionava amb les aportacions del 33% per cadascuna de les parts implicades la Generalitat, l’Ajuntament i les famílies, ara es veu en greu perill, pel desequilibri econòmic originat per la Generalitat. L’Ajuntament de Canovelles actualment per garantir el servei públic i de qualitat de les nostres escoles bressols municipals, està cobrint el 55% del servei, més enllà de les nostres possibilitats econòmiques que tenim com administració local.

Volem dir-vos que hem manifestat el nostre desacord amb la xifra que vol aportar la Generalitat. Ja que aquesta situació trenca el model de finançament existent, i agreuja encara més,  situació del Ajuntament de Canovelles i de les famílies. Aquest any 2012 s’està pagant una quota de 135€ i de cara al 2013 s’ha proposat una quota de 149€ però amb una oferta més amplia de serveis, ja que el curs escolar finalitzarà el 31 de juliol i no el 15 de juliol com fins ara.

Des de l’Ajuntament de Canovelles pensem que no es pot renunciar a l’educació pública de qualitat de les nostres escoles bressols Marta Mata i Sant Jordi. A Canovelles, l’educació pública no pot acabar sent assistencial com la generalitat pretén, per aquest motiu l’ajuntament de Canovelles posarà tots els seus recursos municipals per no deixar perdre l’educació pública de qualitat de 0 a 3 anys.

Aprofito l’avinentesa per saludar-te cordialment,

José Orive Vélez                                                           

Alcalde