jueves, 5 de julio de 2012

En defensa de l’autonomia local i de l’Estat del Benestar


Veient les iniciatives legislatives portades a terme pels governs de dretes de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat, podem veure que l’objectiu no es treure el país de la crisi, sinó desmuntar l’Estat del Benestar que amb tant d’esforços hem creat els ciutadans. Incrementar el preu dels medicaments, reduir les subvencions a les escoles bressols, afavorir l’acomiadament i la destrucció de llocs de feina, i en general, treure diners de la sanitat i l’educació i els serveis públics, per a posar-los a la banca no es una improvisació, és tota una declaració de voluntat de la dreta.

En aquest sentit, continuant en aquest mateixa línia, des del govern del Sr. Rajoy s’ha procedit a limitar fins a l’extrem l’autonomia dels municipis, controlant la despesa dels Ajuntaments, decidint en què es pot gastar i prohibint la contractació de personal, ni tan sols per a cobrir les baixes de treballadors malalts. La conseqüència de totes les mesures que pren el Sr. Rajoy és únicament la precarització dels serveis públics i el perjudici dels ciutadans. Per altra banda, resulta obvi que enlloc de treure’ns de la crisi, les seves idees ens enfonsen cada dia una mica mes.

Els membres del Grup municipal Socialista som conscients que davant d’aquest escenari on ens ha situat la dreta els ciutadans de Canovelles estem sols, ja que resulta clar tant el PP com CIU no creen en els municipis. Nosaltres pensem que els Ajuntaments han estat els protagonistes que han portat a terme la transformació democràtica i social del país. Per aquesta raó pensem que hem de continuar treballant, ciutadans i treballadors públics plegats, amb esforç i imaginació, per a continuar gaudint d’uns serveis públics de qualitat. Hem de continuar creient en la igualtat d’oportunitats i en l’Estat del Benestar.

Grup Municipal Socialista.