martes, 17 de julio de 2012

L’ajuntament de Canovelles no acomiadarà a cap treballadora de les escoles bressol municipals

Ha reubicat a les mestres de les Escoles Bressols,  afectades per la reducció de matrícules, a altres serveis educatius municipals
L’educació pública de qualitat no és un servei sinó un dret. Aquesta ha estat la màxima amb la qual s’ha treballat des de l’Ajuntament de Canovelles per tal de mantenir els ràtios actuals a les escoles i minimitzar al mínim l’impacte en les treballadadores municipals.
La situació és coneguda: retallades de la Generalitat en el finançament de les escoles bressol que segons la Llei hauria de ser del 33% per cada una de les parts: Ajuntament, Generalitat i pares. Actualment, l’Ajuntament està assumint el 55% i la Generalitat aporta només 875 € dels 1800 € que està establert per Llei.  Aquest any 2012 les famílies estan pagant una quota de 137€ i de cara al 2013 s’ha proposat una quota de 149 € però amb més serveis, ja que el curs escolar finalitzarà el 31 de juliol i no el 15 de juliol com fins ara.
Per altra banda, ens trobem davant d'una situació de baixada de natalitat, fet que ha influenciat en que en el proper curs s'hauran de tancar tres aules, que afectaran a un total de 5 mestres i una de les cuineres,  entre les dues escoles Bressols, ja que només hi ha 157 matrícules.  A més coincideix en un moment en què la Generalitat vol ampliar un 20% els ràtios de les escoles Bressols, situació que baixarà la qualitat a l'educació d'infants 0-3 anys al tenir més infants per mestre. L’Ajuntament de Canovelles ha decidit mantenir els ràtios per aula per tal de mantenir la qualitat de l’educació dels nostres infants.
Tenint en compte aquesta situació, actualment, sobren 5 mestres i una cuinera, que seràn reubicades en altres serveis educatius municipals, previ consens amb les persones afectades.
No ens podem permetre renunciar a l'educació pública de qualitat perquè és precisament aquesta qui sustenta un dels pilars centrals del nostre model social del benestar. L'educació pública no pot acabar sent assistencial com la generalitat pretén, per aquest motiu posarem tots els nostres recursos municipals per no deixar perdre l'educació pública de qualitat de 0 a 3 anys, ha manifestat l’alcalde, José Orive.