sábado, 13 de octubre de 2012

Els problemes no són més que un argument per continuar treballant. Cal mirar endavant i superar les adversitats


Enmig de l’actual clima de desencís generalitzat que vivim, crec que és bo remarcar les coses positives com a fórmula per plantar una llavor  d’optimisme. En aquest sentit, els canovellins hem tingut  una meravellosa notícia aquest mes de setembre: l’obertura del nou complex esportiu municipal Thalassa.

La nostra nova piscina municipal, amb uns nivells de qualitat i serveis equiparables als millors de la comarca, és un equipament a l’alçada d’allò que la gent de Canovelles es mereix.

Penso que la nova piscina és un bon exemple de la nostra forma de ser. Durant la construcció d’aquest equipament ens hem trobat totes les dificultats imaginables, com la defunció de l’arquitecte, la fallida de l’empresa constructora inicialment contractada,  o la renúncia de la empresa adjudicatària en un primer moment, i així un llarg etcètera. Malgrat tot, ja tenim aquí la desitjada piscina, des de l’ajuntament els treballadors, els regidors implicats i jo mateix sempre hem sigut optimistes. Sempre hem pensat que els problemes no són més que un argument per continuar treballant. Mirar endavant i superar les adversitats i a nosaltres mateixos sense defallir moralment.

Aquest nou servei té una doble vessant positiva. Per una banda els veïns de Canovelles podem fer ús de les noves instal·lacions, i per altra banda generem llocs treball per als canovellins que han estat contractats i promocionem econòmicament el municipi, i especialment l’entorn del nou complex esportiu.

Després d’aquesta reflexió, em veig en l’obligació de continuar treballant pels  problemes que la gent de Canovelles continua tenint i que em feu arribar al despatx de l’alcaldia o pel carrer. Sóc plenament conscients dels problemes que la crisi econòmica i les retallades estan produint en la fràgil economia domèstica de la gent que vivim a Canovelles. La veritat és que veig clarament que mesures com el copagament sanitari dels medicaments,  la pujada de taxes per als nostres estudiants, la pujada d’impostos per al treballadors i facilitar l’acomiadament únicament ens poden portar més recessió econòmica i injustícia social.

Per això miro amb preocupació els pressupostos que estem elaborant per a aquest any 2013. Però penso que hem de continuar mirant cap  endavant, amb consciència de la greu situació, però amb optimisme. Hem de continuar treballant per als Canovellins i preveure què podem fer des de l’Ajuntament, des casa nostra, per intentar que les retallades de l’Estat o de la Generalitat de Catalunya no colpegin de forma tan sagnant els ciutadans. Compromès amb Canovelles, continuaré endavant pensant en el  més important del nostre poble, la gent que hi viu. 

José Orive Vélez

Alcalde de Canovelles