jueves, 11 de abril de 2013

Es crea la Comissió Municipal de participació ciutadana del pla d’acció de suport als afectats pels desnonaments hipotecaris de Canovelles

El dimarts 9 d'abril es va crear la Comissió amb l'adhesió de Creu Roja, Betesda, Càrites, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, CaixaBanc, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Canovelles que hi té delegats els Serveis Socials, Servei de Participació ciutadana, d'habitatge, econòmics i de seguretat. El Banc Sabadell va disculpar la seva absència però ha mostrat la seva voluntat de participar a la comissió. 

La comissió participativa té com a objectiu principal  impulsar mesures que evitin que la ciutadania perdi el seu habitatge habitual. La creació de la Comissió municipal s'enmarca dins el Pla de suport als afectats per la hipoteca i pel dret a l’habitatge  aprovat en el ple de març.   

L'acte de constitució  va estar  presidit per l'alcalde, José Orive i el 1r Tinent d'alcalde, Francesc Sánchez.  

Durant l'acte de constitució, l'alcalde va assegurar que "malgrat tenim poques competències al respecte, hem de trobar alternatives viables per la situació greu que estan vivint algunes famílies de Canovelles. Aquesta Comissió ha de sumar tots els esforços i voluntats de les entitats presents per tal de treballar conjuntament" En el torn de paraules a les entitats presents, totes van valorar molt positivament aquesta Comissió que ha de permetre donar respostes a les necessitats urgents dels ciutadans de Canovelles. 

La Comissió es reunirà dos cops l'any per fer avaluació i seguiment del treball que realitzarà la Comissió Tècnica, que es reunirà un cop al mes per tal de treballar els casos d'afectats a Canovelles.