sábado, 13 de abril de 2013

Tots plegats som més forts

La crisi ens està colpejant cada vegada amb més duresa. Davant aquesta situació no podem mirar per un altre lloc, no podem ser neutrals , ja que ser neutral en situacions  de injustícies és elegir estar al costat de l’opressor.  En aquests moments,  mes que mai,  es necessari donar una resposta de solidaritat.
Nosaltres, que som febles individualment, ens hem de fer forts col·lectivament. Hem d’evitar que l’egoisme i el campi qui pugui destrueixin la cohesió social que tant de temps ens ha costat construir.
Crec que la Festa Solidaria, organitzada pel moviment associatiu i la societat civil de Canovelles a la Plaça Margarida Xirgu no fa gaire, és un bon exemple del camí que hem de prendre. Tots som responsables de no permetre què ningú  passi fam.
Només quan tenim les necessitats bàsiques resoltes som veritablement persones. Després de l’alimentació, una de les més importants és la de la vivenda. La Plataforma d’afectats per l’hipoteca, amb les seves accions de suport a aquells que les poden perdre, és l’expressió més palesa de solidaritat i responsabilitat cap els més desafavorits que en aquests moments tenim. Les seves samarretes verdes enlluernen d’esperança a aquells que ja no la tenen, amb els bons resultats que tots podem veure.
Només som forts quan caminem tots plegats cap a un bon objectiu i aquest només pot ser el del manteniment de l’Estat del Benestar que alguns ens volen prendre.

 José Orive Vélez
Alcalde de Canovelles