lunes, 13 de mayo de 2013

TORNEM A RECLAMAR LA COSNTRUCCIÓ DE L’ESCOLA 4 VENTS de Canovelles




La comunitat educativa de l’escola 4 vents , amb l’alcalde José Orive i alguns regidors, van anar el divendres, 10 de maig d’enguany al Departament d’ensenyament per reclamar, un cop més, que la construcció de l’edifici definitiu de l’escola s’inclogui en el pressupost de la Generalitat d’aquest any. La comunitat educativa diu que està farta de falses promeses, i més després que el mes d’abril passat , els grups parlamentaris de CiU i ERC, rebutgessin una proposta de resolució del PSC que demanava que la construcció s’inclogués  en el pressupost d’aquest any. CiU ho va justificar per la impossibilitat de marcar un calendari concret per a l’obra.

Els manifestant (130 persones) van sortir de la mateixa escola en dos autocars i un cop en la seu del Departament d’ensenyament a la Via Augusta de BCN, els pares i mares van lliurar cartes a títol particular demanat l’escola. 

Els manifestant van demanar que la consellera Irene Rigau es reunís amb representants de l’ajuntament i de l’Ampa. Finalment només l’Alcalde, José Orive, es va poder reunir amb la secretaria general del departament d’ensenyament, Maria Jesús Mier, de la qual només va poder arrencar el compromís de mantenir una reunió en un termini de 10 dies amb representants de les famílies dels alumnes i de l’ajuntament. Mier també va dir a l’alcalde que les previsions del Departament són redactar el projecte de l’escola aquest any i adjudicar l’obra l’any que ve. La secretaria general va reiterar que hi ha un problema de disponibilitat pressupostaria. 

Orive, per la seva banda, va reclamar que es marqui un calendari i va recordar que ja fa molts anys que l’escola espera poder disposar de l’edifici definitiu “diuen que hi ha un problema de pressupost, però jo he dit que es tracta d’una qüestió de prioritats” . La comunitat educativa està disposada a iniciar noves mobilitzacions per reforçar la demanada.