martes, 10 de diciembre de 2013

Defensa el teu Ajuntament! Defensa els serveis públics i els teus drets!

Contra la Reforma Local impulsada pel govern de Rajoy, concentració davant de l’Ajuntament, dijous 12 de desembre a les 12 hores. 

L’ACM (Associació Catalana de Municipis), la FMC (Federació Catalana de Municipis), els sindicats i la majoria d’ajuntaments d’Espanya, a excepció dels governats pel Partit Popular, han convocat una concentració contra la Reforma Local davant dels ajuntaments de tot l’estat aquest dijous, 12 de desembre, a les 12 h, sota el lema Defensa el teu ajuntament, defensa els serveis públics i els teus drets.

L’Ajuntament de Canovelles dóna suport a la iniciativa i convoca una concentració davant de l’Ajuntament en senyal de rebuig al Projecte de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (PRSAL), impulsat pel govern de Rajoy i que es preveu que el 19 de desembre s’aprovi de forma definitiva al Congrés dels Diputats. L’Ajuntament de Canovelles diu NO a aquesta llei de Reforma Local del PP, lamentant la manca de diàleg i consens d’una llei de la que seran víctimes els ciutadans i ciutadanes, que tindran menys serveis i de pitjor qualitat.

La nova llei privatitzarà els serveis públics de proximitat, eliminarà les competències municipals i retallarà els serveis dels ciutadans i ciutadanes. Els ajuntaments deixaran de participar en la programació i planificació educativa dels municipis, perdran les seves competències en les escoles bressol, en polítiques de cultura, esport, joventut i infància, així com en els equipaments com el Centre Cultural, el Teatre Auditori Can Palots o el Local de joves. Tampoc tindran competències per intervenir i fer polítiques actives d’ocupació i promoció econòmica, actuacions amb la gent gran, promoció i reinserció social, atenció a les persones amb discapacitat, polítiques d’igualtat i assistència a les dones víctimes de la violència de gènere, així com promoció de la salut i prevenció de les malalties.

A més, els ajuntaments de menys de 20.000 habitants, com ara el de Canovelles, podran veure eliminades també les seves competències en neteja viària i recollida i gestió dels residus, que passaran a ser competència de les diputacions. Una reforma que obre la porta a que l’Estat elimini els serveis municipals en aplicació dels criteris de preus estàndards i d’estabilitat pressupostària i no evita duplicitats administratives, ni simplifica estructures. Una llei que, en definitiva, no suposa un estalvi per part del govern sinó una estratègia global de la dreta amb l’únic objectiu de canviar el model social i privatitzar els serveis.


Més informació:

Arxius adjunts:   Manifest (197 kB)