domingo, 3 de agosto de 2014

Cada cosa al seu lloc

L’Ajuntament de Canovelles s’ha acollit a la campanya de recollida selectiva als bars, restaurants i comerços.

Un equip integrat per 7 informadors va estar realitzant visites als grans productors de residus (bars, restaurants, comerços...) amb l’objectiu principal d’impulsar i millorar les recollides actuals dels envasos lleugers, el vidre, el paper i cartró i la matèria orgànica, i també fomentar l’ús de les deixalleries. 

Tot i que a la nostra comarca es recull selectivament els 36% dels residus que generem, encara queden molts residus que no es trient i conseqüentment es dipositen directament a la fracció resta, com evidencien les caracteritzacions d’aquesta fracció realitzades a les nostres instal·lacions que confirmen que de promig hi ha un percentatge d’un 60% de matèria orgànica, un 18% d’envasos lleugers, un 4,3% de paper i cartró i un 2,8% de vidre en la fracció resta.

Així doncs, es tracta de donar a conèixer i de recordar als grans productors de residus, quin és el model de gestió que es proposa per als residus al seu municipi, acompanyant-ho de consignes i consells molt clars que indiquin de quina manera s’han de tractar els residus.

L’objectiu és promoure un canvi d’hàbits, per això és important que es vagin recordant els missatges que tal d’aconseguir una major participació ciutadana.

El projecte, engegat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, s’emmarca dins els convenis amb els sistemes i integrats de gestió de residus Ecoembes i Ecovidrio.