miércoles, 20 de mayo de 2015

Fiestas del Rocío de la Casa de Andalucía

La festa més important de la Casa d’Andalucía es va celebrar amb un gran èxit a la zona esportiva de Can Duran. “Les Fiestas del Rocío són tot un símbol en la tradició, cultura i devoció andaluses”, així ho va expressar la presidenta de la Casa de Andalucía, Susana Sánchez, que va inaugurar les festes del Rocío el passat 9 de maig. 
  
Les jornades infantils i el pregó d’inici de festes va donar el tret de sortida a les activitats, en un dia en que també es van triar el padrí i la padrina de les festes i els grups Alhambra i Triana van delitar als socis i sòcies amb els seus balls. Diumenge 10 de maig va ser el torn dels més grans de l’entitat, amb l’activitat “Homenatge als nostres majors”, amb un berenar amenitzat per la pròpia gent gran de la Casa de Andalucía, que van oferir les seves tradicionals actuacions de play-back.

La festa grossa, però, va arribar aquest passat cap de setmana: 15, 16 i 17 de maig. A la seu de l’entitat va tenir lloc l’Ofrena floral a la verge del Rocío i el cant de la Salve, que van encetar les activitats i van donar peu al tradicional Vi d’Honor.

L’endemà, 16 de maig, la verge Blanca Paloma va sortir en romeria fins a la parròquia de Fàtima, on el mossèn Manel Amado va celebrar la missa, amb l’acompanyament del Coro Rociero. Tot seguit, l’entitat va iniciar la tradicional romería fins a Can Duran, on va tenir lloc la resta d’activitats: el dinar de germanor, activitats i jocs de varietats per als més petits, el festival folklòric amb els grups de ball de l’entitat i la romeria infantil al voltant de les carpes, en la qual els més petits van portar a la verge, en un tron dissenyat especialment per a ells. Ja cap al vespre, van resar el sant rosari a la verge, van gaudir del cercacarpes i de al tradicional vetllada rociera, que va acabar d’arrodonir el dissabte de romería.
 
Una xocolatada amb xurros va despertar als socis, diumenge 17 de maig, dia dedicat especialment als jocs en família. Al voltant de les sis, els socis ja van portar de tornada a la verge a la Casa d’Andalucia, on els assistents van cantar-li la Salve, tancant així les festes del Rocío fins l’any vinent. 

Unes festes que van tornar a posar de manifest la il·lusió, devoció i alegria que caracteritza els membres de la Casa d’Andalucia.