jueves, 3 de marzo de 2016

Celebració de la Junta Local de Seguretat

El dia 29 de febrer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Canovelles, es va convocar la reunió anual de la Junta Local de Seguretat amb l’assistència dels cossos de seguretat de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Policia Local, l’alcalde, José Orive; el primer tinent d’alcalde Emilio Cordero, i la segona tinent d’alcalde, Yolanda Sánchez.

Els punts tractats van ser l’avaluació dels resultats i assoliment del objectius de l’any 2015, la planificació del Pla d’Actuació de l’any 2016 i la coordinació entre els diferents cossos de seguretat.

L’alcalde, José Orive, va destacar el fet de treballar de forma col·laborativa i global entre els diferents cossos de seguretat, la capacitat de treballar transversalment amb altres serveis de l’Ajuntament com són els serveis a les persones i el reforç de la policia de proximitat.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, va destacar la bona entesa i treball conjunt amb els Mossos d’Esquadra, que realitzen presència policial mixta al mercat dels diumenges o es comparteixen eina informàtica, així com uns resultats positius en la memòria del 2015 amb una baixada d’un 17% de delictes. En el perfil dels infractors ha baixat el del joves i a fet que l’objectiu de convivència i seguretat ciutadana tingui uns bons resultats. 

La valoració global de la coordinació entre els diferents cossos va ser positiva, destacant la capacitat d’optimitzar els recursos existents i l’estabilitat en els resultats de l’exercici.