miércoles, 16 de marzo de 2016

Consells que hem de tenir en compte

Si fas un canvi de companyia de subministrament (aigua, llum, gas) has de tenir en compte els següents consells:

-        Cal que llegim prèviament el contracte abans de signar-lo. Si tens dubtes, abans informat a l’OMIC o bé a l’empresa concessionària del servei.

-        Si es té contractat a part del servei el manteniment, cal vigilar i comprovar que es doni realment de baixa aquest contracte de manteniment, per no pagar dos contractes. Normalment la nova companyia de subministrament no el dóna de baixa.

-        Si volem donar de baixa el contracte de manteniment cal tenir present que cal avisar amb 2 mesos d’antelació abans de la seva finalització. Sinó es prorroga automàticament per un any més i caldrà pagar-lo sencer, independentment que se’n tingui un de nou.

Totes les empreses de subministrament, d’acord amb el Codi de Consum de Catalunya, han d’informar en els contractes del lloc on els usuaris poden tramitar les queixes o les reclamacions. 

També han de lliurar a la persona consumidora la informació rellevant de la prestació per escrit o d’una manera adaptada a les circumstàncies de la prestació. En la informació precontractual i contractual s’ha d’indicar l’existència de compensacions, reemborsaments o indemnitzacions en cas que l’empresa incompleixi la qualitat del servei bàsic fixada per l’ordenament jurídic o per la mateixa empresa. I han de vetllar perquè els contractes d’adhesió es facilitin, a petició de les persones amb discapacitat, per mitjà d’un suport que els sigui accessible.