sábado, 28 de mayo de 2016

L’Ajuntament celebra la sessió ordinària del ple

Dijous 26 de juny va tenir lloc la última sessió plenària de l’Ajuntament, amb 29 punts de l’ordre del dia i una gran assistència de públic.

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior celebrada el dia 31 de març de 2016. Votació: Aprovada per unanimitat.

  1. Donar compte de les Resolucions de l’Alcaldia números 318, 319, 320, 321, 322, 378, 413, 423, 432, 440, i 493 de l’any 2016, en matèria de personal.

  1. Dictamen sobre la ratificació de la Resolució de l’Alcaldia núm. 517, de data 19 de maig de 2016, de modificació del calendari fiscal per a l’any 2016. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre la concessió d’una menció a l’agent de la Policia Local Joaquin Lozano Daza. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre l’aprovació de la revisió del padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2016. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Donar compte de l’informe de la Intervenció, corresponent al 1r. trimestre de 2016, enviat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, donant compliment a l’Ordre per la qual es desenvolupen les obligacions de subministrament d’informació prevista a la LOEPSF (execució trimestral).

  1. Dictamen sobre l’aprovació de la publicació corresponent i donar compte de l’informe de Tresoreria i Intervenció, corresponent al 1r. trimestre de 2016, sobre mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre l’aprovació de la publicació corresponent i donar compte de l’informe trimestral de Tresoreria i Intervenció corresponent al 1r. trimestre de 2016, en relació al Període Mig de Pagament (PMP) donant compliment a l’Ordre per la qual es desenvolupen les obligacions de subministrament de informació prevista a la LOEPSF, i al Reial Decret 635/2014, de 25 de juliol. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre l’aprovació del Reconeixement a favor d’un creditor per subministrament de material, de l’exercici 2015. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre l’aprovació inicial de l’expedient de modificació dels crèdits del pressupost vigent núm. 04/2016. Votació: Aprovat amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, PP, CiU i ERC i les abstencions de Canovelles Canvia.

  1. Dictamen sobre l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 19 “Taxa per la prestació del servei d’escola bressol”. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Proposta del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, per la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les Lleis catalanes.  Votació: Aprovada amb els vots a favor del PSC, CiU i ERC; el vot en contra de Ciutadans i les abstencions de Canovelles Canvia i PP.

  1. Proposta del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, sobre la rebaixa de l’IVA en els productes d’higiene femenina i els bolquers per a infants i adults. Votació: Aprovada per unanimitat.

  1. Proposta del grup municipal PP, para el impulso de la incorporación de cláusulas sociales en la contratación de la administración pública local. Votació: Aprovada amb els vots a favor del PSC, Ciutadans i PP i les abstencions de Canovelles Canvia, CiU i ERC.

  1. Proposta del grup municipal PP, para la creación de una mesa para la redacción de una ordenanza municipal de transparencia, acceso a la información y reutilización. Votació: Denegada amb els vots a favor del PP; els vots en contra del PSC i les abstencions de Ciutadans, Canovelles Canvia, CiU i ERC.

  1. Proposta del grup municipal PP, para la elaboración de unos presupuestos participativos para el año 2017. Votació: Denegada amb els vots a favor del PP i Canovelles Canvia; els vots en contra del PSC i Ciutadans i les abstencions de CiU i ERC.

  1. Proposta del grup municipal PP, para la realización de una auditoria externa de las cuentas del Ayuntamiento. Votació: Denegada amb els vots a favor del PP; els vots en contra del PSC i Ciutadans i les abstencions de Canovelles Canvia, CiU i ERC.

  1. Proposta del grup municipal PP, para la implantación gradual de una red pública de puntos Wi-Fi en Canovelles. Votació: Denegada amb els vots a favor del PP, Ciutadans i Canovelles Canvia; els vots en contra del PSC i les abstencions de CiU i ERC.

  1. Proposta del grup municipal PP, de creación de medidas a favor de la creación de empleo en Canovelles. Votació: Denegada amb els vots a favor del PP; els vots en contra del PSC i Ciutadans i les abstencions de Canovelles Canvia, CiU i ERC.

  1. Dictamen sobre la ratificació de la Resolució de l’Alcaldia núm. 340, de 5 d’abril de 2016, manifestant la conformitat a que el Consorci LOCALRET aprovi una pròrroga per dos anys més al període inicial, del contracte derivat anomenat “Serveis de telecomunicacions (veu, mòbil i dades) per a la Diputació de Barcelona, els seus organismes, els municipis, consells comarcals i ens locals de la demarcació de Barcelona”. Votació: Aprovada per unanimitat.

  1. Dictamen sobre la ratificació de la Resolució de l’Alcaldia núm. 434, de 27 d’abril de 2016, sobre l’adhesió de l’Ajuntament de Canovelles al projecte que sol·licita el Consell Comarcal del Vallès Oriental a la Diputació de Barcelona, en el marc de la convocatòria de subvencions del programa Ocupació a la Indústria Local. Votació: Aprovat per unanimitat.

  1. Dictamen sobre l’elaboració d’un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i pel Clima (PAESC). Votació: Aprovada per unanimitat.

  1. Proposta del grup municipal PP, para la actuación urgente de limpieza de las calles de Canovelles. Votació: Denegada amb els vots a favor de Ciutadans, Canovelles Canvia, PP i ERC; els vots en contra del PSC i l’abstenció de CiU.

  1. Proposta sobre la moció presentada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Canovelles, per eliminar de les hipoteques l’índex de referència de préstecs hipotecaris a més de tres anys (IRPH) declarat nul. Queda sobre la taula.

  1. Proposta del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya-AM, en defensa de la Llei 24/2015. Es retira.

  1. Proposta del grup municipal Canovelles Canvia-Entesa, en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional. Es retira.

  1. Proposta del grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal amb motiu del 4 de juny, dia de l’Associacionisme Cultural (DASC). Votació: Aprovada amb els vots a favor del PSC, Canovelles Canvia, PP, CiU i ERC i els vots en contra de Ciutadans.

  1. Proposta del grup municipal Canovelles Canvia-Entesa, sobre patis oberts. Votació: Aprovada per unanimitat.

  1. Proposta del grup municipal PP, de adhesión a la iniciativa Meta 2017. Votació: Aprovada per unanimitat.

Proposta d’urgència dels grups municipals CC-E i ERC-AM

Proposta en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional. Votació: Aprovada amb els vots a favor del PSC, Canovelles Canvia, CiU i ERC i les abstencions de Ciutadans i PP.