domingo, 29 de mayo de 2016

Tot el que hem de saber sobre l'entovirus

Els enterovirus són un gènere de virus ARN que circulen àmpliament entre la població i afecten milions de persones cada any en tot el món.

Aquest gènere de virus inclou més de 100 serotips diferents que són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil. Majoritàriament produeixen quadres lleus i autolimitats i sovint les infeccions són asimptomàtiques. Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. Les persones amb infeccions asimptomàtiques també poden excretar el virus.

Mesures de prevenció i control d’enterovirus

És molt important el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb atenció especial al rentat de mans i la higiene dels infants i d’altres persones infectades i de les convivents:
ü  Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers.

ü  Evitar contacte estret amb persones infectades.

ü  Evitar la transmissió respiratòria del virus cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, i no amb les mans.

ü  Netejar i desinfectar freqüentment les superfícies que puguin haver estat contaminades.

ü  Romandre a casa durant la malaltia i evitar que els nens malalts assisteixin a l'escola.