miércoles, 23 de noviembre de 2011

EL DIA DESPRES….

Ja han passat les eleccions i hem de dir que el resultats han estat dolents, sense excuses, per al nostre partit. La davallada electoral, a nivell de tot l’Estat, ha estat històrica i a Canovelles només ens resta el consol de haver guanyat, tot i haver perdut una part important dels vots que havíem aconseguit en les darreres eleccions generals de 2008.

Per tant, primer de tot hem d’agrair als nostres electors, militants i simpatitzants, veïns i veïnes que ens han donat el seu recolzament en una situació molt complicada per a tothom en general. El suport rebut ens anima a seguir treballant per una societat millor que és l’objectiu que sempre hem tingut els socialistes des de la nostra fundació com a partit.

Dit això, ara toca analitzar bé les causes de la pèrdua de confiança en el nostre partit, el PSC. Segurament ha estat la confluència de diversos factors. Alguns pensen que, com a partit en el govern de l’Estat, ens ha passat factura la crisi econòmica amb un elevat nombre d’aturats i problemes a moltes famílies. Probablement tinguin raó, però una desfeta de la magnitud que hem patit no pot explicar-se només per motius exògens al nostre partit. Hem perdut la confiança d’una part dels nostres electors perquè no hem sabut gestionar de manera adequada la crisi que ens envolta. La gent espera solucions i no entén ni de mercats ni de deutes ni de dèficits. També hem perdut moltes de les complicitats que manteníem amb la societat. Més preocupats per reorganitzar el nostre partit no hem ofert als nostres votants les propostes i la credibilitat que necessitaven aquests moments. Potser també han hagut errades d’estratègia, d’imatge i de campanya. En fi...

Estem tristos, si. Però no desanimats, ni derrotats. Som socialistes, gent d’esquerres i lluitadors de tota la vida per una societat més lliure, més justa i més solidària. Hem de continuar ara més que mai. Per a nosaltres és el moment de la política en majúscules, hem de refer partit i propostes, hem de tornar a connectar amb les inquietuds i els problemes de la gents, hem de construir de nou el nostre lideratge a la societat.

Tot això ho hem de fer junts companys, aquesta ha estat sempre la nostra força.  No dubteu que ho farem, Ànims i endavant.

Josep Orive
1er secretari de la agrupació local de Canovelles