sábado, 5 de noviembre de 2011

Entre tots i totes ens n’hem de sortir

Veient com reflecteixen els medis de comunicació l’actual situació política mundial, on sembla  que imperi la idea de que els dictats del mercats financers exerceixen un poder absolut, crec que és un bon moment per recordar que la Constitució espanyola diu que Espanya es un  Estat Social, es a dir, un Estat que té l’obligació de garantir uns drets essencials per a que tots els ciutadans en puguin ser partícips. Aquesta idea suposa que les Administracions han de garantir l’accés als serveis essencials, com poden ser l’educació, la sanitat, etc., per aconseguir una millor justícia social i tendir així cap a una igualtat material en aquests drets.

La raó de ser dels impostos és aconseguir que els serveis basics siguin accessibles a tots els ciutadans mitjança un sistema tributari just, on aquells que més tenen més aportin aconseguint d’aquesta manera una redistribució de la riquesa i conseqüentment una reducció de les desigualtats socials.

Cal que ens posicionem en contra de les retallades indiscriminades que proposen i practiquen els representants d’alguns partits polítics tan catalans com espanyols. No podem admetre que se’ns retallin serveis tan essencials com la sanitat o l’educació públiques, ja que la seva precarietat suposa una major desigualtat entre els ciutadans, i una major injustícia Social.

Estic segur que, treballant conjuntament amb els diferents Governs, podem dur a terme polítiques d’austeritat i de racionalització de la despesa efectives sense que afecti a la qualitat dels serveis que prestem, encara que hem de ser conscients, en el cas de Canovelles,  que totes aquest polítiques requereixen la participació i la coresponsabilitat de tots els que vivim o treballem a Canovelles, tant de forma individual com de forma associada a traves de les entitats. Cal que ens ajudeu amb les vostres  propostes i accions  a racionalitzar i abaratir  els programes i activitats, l’ús dels espais municipals, del mobiliari urbà i l’enllumenat públic,  a la vegada que demano la vostra col·laboració en el foment del reciclatge i el manteniment i neteja dels  espais comuns. 

Justament per tot això, no dubteu que seguiré treballant colze a colze amb el moviment associatiu local i amb tots els veïns i veïnes i, també, continuaré insistint, trucant a les portes si convé de totes les administracions, per a que Canovelles sigui present en futures inversions i per a aconseguir que els serveis públics que reben els canovellins i canovellines no es vegin retallats de forma injustificada.  

José Orive Vélez
Alcalde.