viernes, 21 de marzo de 2014

Les dones parim. Les dones decidim.

Imma Moraleda i les Dones Socialistes de Canovelles en contra de la reforma de Llei de l’avortament.

Més d’una trentena de dones socialistes de Canovelles es van aplegar a la xerrada-col.loqui, d’aquest dimecres dia 19 de març al local de l’agrupació, per fer palès el seu rebuig a la nova reforma de la Llei de l’avortament.  

L’acte va comptar amb la presencia de l’alcalde, José Orive, i Imma Moraleda, expresidenta de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, que va obrir la xerrada recordant la importància de les polítiques de gènere i reivindicant que s’estan eliminant molts dels drets aconseguits fins ara i que estem retrocedint cap al franquisme, desmantellant l’Estat del Benestar.

Va posar un especial èmfasi en la denuncia de la nova reforma de la Llei d’avortament del Govern central. Una llei que no crea noves oportunitats perquè la mare pugui decidir sobre el seu cos, sinó que elimina la llibertat de les dones en la maternitat. Una llei que no vetlla per la salut sexual i  reproductiva de les dones i que només permet l’interrupció voluntària de l’embaràs en cas de bogeria de la mare o amb un número indeterminat d’informes mèdics i burocràtics que no tothom se’ls pot costejar;

L’alcalde Orive va titllar aquesta situació d’indignant.Amb l’anterior legislació, la regulació de l’avortament, era àmpliament acceptada perquè es prioritzaven els drets i el compromís amb les dones. En canvi ara, la dreta, vol que tornem a la España del Nodo, on les dones només es dedicaven a la llar sense possibilitats ni drets per poder escollir la seva maternitat, el seu futur laboral, la formació, etc... Els socialistes, veïns i ciutadans tenim l’obligació de defensar les llibertats, però sobre tot d’impedir el retrocés en les llibertats aconseguides. No podem permetre aquesta reforma de la Llei de l’avortament que representa un atac frontal a les llibertats socials de les dones”.

Posteriorment es va obrir un debat amb tots els assistents, sobre les particularitats d’aquesta reforma de la Llei de l’avortament retrògrada i feixista.