sábado, 29 de marzo de 2014

S'obre la convocatòria per ajuts a persones amb discapacitat

L' ICASS ha obert la convocatòria per a la concessió dels ajuts del Programa d’atenció social a les persones amb discapacitat.

Aquest programa té per objecte facilitar els ajuts econòmics necessaris per al desenvolupament de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat, física, psíquica o sensorial, per tal de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la integració social.

Les persones beneficiàries són aquelles que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que compleixin les condicions i els requisits establerts. (DOGC núm. 6577 del 7 de març de 2014).

Termini

El termini de presentació de les sol•licituds finalitza el 8 de maig de 2014.

Ajuts

Segons el tipus d’ajudes tècniques, els requisits per poder accedir a l’ajut variaran.

a. Obtenció i reconversió del carnet de conduir.
b. Adaptació de vehicle: Embragament o vehicle automàtic, fre autoblocador, accelerador mecànic, inversor de pedal, cinturó de seguretat tipus arnés, accelerador electrònic, fre d’estacionament elèctric, accelerador i fre per a persones amb tetraplegia, altres,...
c. Transport per determinats serveis: despeses ocasionades per a l’accés a serveis de:
- Atenció precoç
- Ensenyament reglat post obligatori i formació ocupacional en centres autoritzats per a alumnes majors de 16 anys.
d. Discapacitat visual igual o superior al 33%. Alguns dels ajuts que es poden sol•licitar, entre altres: Lupa TV, lupa amb llum, ulleres o lents de contacte, mesurador de glucèmia amb veu, filtres, programa per utilitzar Windows amb síntesi de veu....
e. Discapacitat auditiva igual o superior al 33%. Alguns dels ajuts que es poden sol•licitar, entre altres: Audiòfons, cursos de lectura labial i llenguatge de signes, amplificador del so ambiental, amplificador per a TV i audio, anell inductiu per a mòbils,...
f. Discapacitat física igual o superior al 33%. Alguns dels ajuts que es poden sol•licitar, entre altres: alçavàter, llit articulat, carro elevador de llit, matalàs o sobrematalàs antiescares, seients giratori i elevador de banyera, cadira dutxa i vàter, Grua estàndar, grua bipedestació o de sostre, motor propulsor per a cadira manual,...

Criteris de valoració

- El percentatge de l'import màxim de la prestació estarà condicionat en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat així com de les seves condicions socials.
- La situació familiar o convivència i els ingressos econòmics de la unitat familiar o de convivència, únicament es tindran en compte en el supòsit que estiguin a càrrec de la persona beneficiària.

Règim fiscal aplicable

La determinació de l’obligació de declarar de cada contribuent perceptor de l’ajut s’efectuarà conforme a les regles vigents.

Més informaciówww.gencat.net/benestar

Convocatòria:   Atenció a les persones amb discapacitat (145 kB)