viernes, 5 de junio de 2015

Presentació de la 2ª edició de la Cursa-Marxa solidària Candela

David Vallecillos, representant i organitzador del grup de pares i mares Candela, va presentar el passat 28 de maig la segona edició de la Cursa-marxa Candela, que l’any passat va aconseguir recaptar 2.300 € per a la investigació del càncer infantil a benefici de l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

La cursa, tal com va explicar David Vallecillos, es celebrarà el proper diumenge 7 de juny, a les 10 h, a la zona esportiva Can Duran. Els participants podran triar entre les dues modalitats de l'activitat: recórrer un circuit de 4 km caminant per la zona de Can Duran o fer dues voltes al circuit corrent (en total, 8 km). La previsió és que hi participin al voltant d'unes 600 persones i que es torni a crear l'ambient festiu, esportiu i familiar de l'any passat.

David Vallecillos, pare de l'Aleix, que va estar en tractament durant 6 mesos per leucèmia i ja es troba en perfecte estat, va explicar la importància de la investigació contra el càncer infantil i com va començar la història de les Candeles, les polseres solidàries que donen nom a la cursa. “L’origen de les Candeles és una història d’amistat que va començar quan una voluntària de l’Hospital va ensenyar a la Candela, una nena ingressada amb leucèmia, a fer unes polseres formades per nusos perquè les hores semblessin més curtes”, va explicar. Ella va ensenyar a fer-les a dues amigues seves, la Mariona i la Daniela, les impulsores de la iniciativa, ja que van posar-li el nom i van començar a vendre-les durant tot un estiu per aconseguir diners per a la investigació del càncer infantil. Ben aviat s’hi van sumar tots els nens i nenes de la 8a planta de l’Hospital (entre ells s’anomenen Chipirones), les seves famílies, els amics i totes aquelles persones que volien continuar aquesta història solidària.

Des d’aleshores, les Candela han assolit un èxit que ha traspassat l’Hospital, no paren de recaptar fons per avançar en el coneixement d’aquesta malaltia i són molts els centres, escoles... que s’han sumat a la iniciativa de fer polseres Candela”, va assegurar l’organitzador. Estem molt contents de la repercussió que està tenint aquesta iniciativa solidària. L’any passat, sumant totes les iniciatives al voltant de les Candeles, es van recaptar en total 300.000 €”, va explicar Vallecillos, afegint que “la cursa Candela és una ocasió única per sumar diners al projecte ja que tot el que s’aconsegueixi amb les inscripcions dels participants anirà, de forma íntegra, a l’Obra Social de Sant Joan de Déu”.

La inscripció, de 5 €, inclou a més una polsera Candela, un esmorzar i un sorteig de regals entre tots els participants. L’acte tornarà a comptar amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament, diverses entitats i clubs esportius del poble i empreses. 

Més informacióParticipa a la Cursa-Marxa Candela!