jueves, 2 de julio de 2015

El Mercat Medieval, un èxit de participació!

Sota un sol implacable, Canovelles va reviure els fets del Mil·lenari amb parades, teatre, ball i molta animació.

El Rei Joan I va inaugurar el mercat medieval amb la Reina Violant de Bar i tot el seu seguici a les 10 del matí amb un sol de justícia. A partir d'aquí, més de 30 parades van oferir als vilatans els seus productes de la terra, artesania, menges i altres exquisideses per al gaudi de tothom. 

Durant tot el dia es va poder jugar a les bitlles catalanes i, ja a la tarda, la representació teatral dels fet de 1381 on l'infant Joan va fer a Bord de Plegamans la venda de Canovelles i l'alliberament posterior que permeté a Canovelles esdevenir carrer de Barcelona.

La conferència sobre la nostra història va anar a càrrec d'Assumpta Serra, a la mateixa església. Desprès, balls medievals a l'era de Can Castells que van acabar convidant tothom a ballar. Dansa del ventre i dansa de l'Hogar Extremeño van allargar l'espectacle amb una era plena a vessar. Encara hi va haver una segona representació de l'obra de teatre a l'església.
 
Tot amenitzat amb cercaviles amb els músics de la Colla de Diables, els gegants de la Colla de Gegants i una cercavila des de la Plaça de la Joventut fins l'Era que va animar a la gent a pujar cap a l'església.

Un dia rodó amb una bona organització a càrrec de l'Associació de Veïns del barri Pau Casals i la col·laboració de Chic@s Mil, Comissió Sant Antoni Abat, Colla de Gegants, Colla de Diables, ANC i la participació de les entitats del poble i els paradistes!

Més informació:  Mercat Medieval