martes, 21 de julio de 2015

El mosquit tigre

El mosquit tigre és un insecte que prové de l'Àsia i que des fa uns anys ha començat a colonitzar la geografia catalana. L'any 1984 és va detectar per primer cop a Catalunya, concretament a la comarca del Vallès Occidental.
  
Es tracta d'un insecte d'hàbits diürns i les seves picades acostumen a ser molt molestes. La Generalitat de Catalunya ha editat un díptic on es proposa una sèrie de mesures per minimitzar la proliferació d'aquests insectes a les nostres llars. També es pot trobar informació a la xarxa.

Ens plau presentar-vos el conte «La Piques ha arribat a la nostra ciutat»material didàctic adreçat als escolars del cicle mitjà de primària amb l'objectiu de sensibilitzar i educar en la lluita contra l'expansió del mosquit tigre. El conte ha estat elaborat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, qui ha cedit a la Diputació de Barcelona els drets d'ús i explotació del material amb la finalitat de fer-ne la difusió a la resta dels ajuntaments de la província.

Servei de Control de Mosquits - Consell Comarcal del Baix Llobregat

Des de fa anys el Servei de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat està treballant per tal de conèixer els hàbits d’aquest insecte per poder-lo combatre. Per tenir-ne més informació pitgeu sobre l'Enllaç.

Als mosquits tigre ni aigua!!!  Les preguntes més freqüents sobre aquest insecte: