jueves, 29 de marzo de 2012

Xerrada - col·loqui: Les retallades en Educació i Sanitat



Aquest dimarts 27 l’agrupació del PSC de Canovelles ha organitzat una xerrada entorn les retallades en l’àmbit d’Educació i Sanitat.

Pel que fa al món de l’educació hem comptat amb la presència de la Isabel Llaquet, directora i Pilar Crespo, secretària, ambdues a l’IES Bellulla. Elles han explicat la evolució de les retallades que han viscut a l’IES i han remarcat que la seva por és tendir cap a un model d’educació assistencial, de mínims on les diferències entre escola pública i concertada s’agreugen cada vegada més.

Respecte a l’àmbit sanitari, hem comptat amb la intervenció de l’Olga Garcia, infermera de l’hospital Parc Teulí de Sabadell i la Lidia Colombo, estudiant de Medicina i infermera a l’hospital Sant Pau de Barcelona. Ens han explicat que als seus centres hospitalaris inicialment es van dur a terme una sèrie de retallades molt raonables que no afectaven la qualitat del servei, però més tard aquestes retallades han anat en augment i no només s’han traduït en uns materials de qualitat més baixa si no també en unes condicions laborals molt precàries tant pels professionals com pels estudiants de la professió.

En José Orive, el nostre alcalde, ens ha explicat la necessitat de reduir les despeses però sempre amb un criteri de racionalitat. El problema és ideològic, la dreta concep un model de mínims, en canvi per l’esquerra el patrimoni públic és el patrimoni dels qui no tenen patrimoni i per tant l’educació i la sanitat pública fins ara han estat la garantia de que tots puguem accedir a una educació i a una sanitat de qualitat i excel·lència.