jueves, 1 de marzo de 2012

Arriba la tercera edició del Fira Guia’t del Vallès Oriental


Granollers acull la tercera edició del la Fira Guia’t del Vallès Oriental, una iniciativa de la Xarxa Transició Educació Treball que coordina el Consell Comarcal, que té com a objectiu orientar els joves de la comarca, especialment els estudiants de 4t d’ESO, sobre l’oferta formativa professionalitzadora existent al territori i les seves sortides laborals. L’edició d’enguany tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de març de 2012 a la Nau Dents de Serra de la Fàbrica de les Arts Roca Umbert (C/ Lluis Companys, 3 Granollers).


Els visitants, tant si venen lliurement com de manera concertada amb el seu centre educatiu, podran visitar una exposició amb 10 plafons que expliquen les sortides formatives i laborals després de l’ESO (amb la possibilitat que els centres educatius demanin una visita guiada). D’altre banda hi haurà orientadors, de diversos ajuntaments que formen part de la Xarxa TET, per tal d’atendre les consultes individualitzades de tots aquells joves que ho demanin. A més a la Fira els visitants podran conèixer centres formatius de la comarca i la seva oferta i participar de diferents activitats: xerrades i taules rodones, conferències adreçades a les famílies i tallers concertats d’orientació professional.


El format de la fira permet que siguin els mateixos centres d’ensenyament i també les entitats de la comarca els què donen a conèixer la formació professionalitzadora existent. Aquesta edició de la Fira Guia't organitzada per la Xarxa TET, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers s'enfoca a temes transversals relacionats amb la formació i l'ocupació com ara la mobilitat, el reconeixement de l'experiència laboral i l'emprenedoria.




Fira Guia’t és una iniciativa que va sorgir de la Xarxa Transició Educació Treball (Xarxa TET), un espai intermunicipal de coordinació i treball transversal que lidera el Consell Comarcal té com a objectiu compartir, intercanviar, potenciar i millorar els aspectes que faciliten la transició dels joves de la formació a la inserció laboral i social. Al Vallès Oriental, la Xarxa TET es coordinada des de l’any 2005 pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i està composta, fins a la data, per diverses entitats de la comarca com són els ajuntaments de Granollers, les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès, Cardedeu, Canovelles, Garriga, Lliçà d’Amunt, La Llagosta, la Roca del Vallès, Llinars de Vallès, Montmeló, Santa Maria de Palautordera, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Vall, Sant Feliu de Codines, Martorelles i Montseny, i també la Xarxa la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes, Unió Intercomarcal CCOO Vallès Oriental - Maresme, i UGT Unió Comarcal del Vallès Oriental.


La voluntat de la Xarxa TET és anar consolidant, any rere any, aquesta Fira a la comarca per tal que sigui un referent per als joves a l’hora de decidir la seva trajectòria professional o formativa.



L’acte d’inauguració de la Fira Guia’t 2012 tindrà lloc dimecres 7 de març a les 10.00 hores, anirà a càrrec del president del Consell Comarcal, José Orive i l’alcalde de Granollers Josep Mayoral que estaran acompanyats per Marc Castells, Diputat delegat d'Educació i TiC de la Diputació de Barcelona i de Maria Teresa Casanovas, presidenta del Consell Català de Formació Professional. Tots ells visitaran la Fira acompanyats pel conseller comarcal de Promoció Econòmica, Pere Rodriguez, el conseller comarcal d’Ensenyament, Germán Cequier i el conseller comarcal de Joventut i Esports, Arnau Ramírez així com de representants de l’ajuntament de Granollers i resta d’ajuntaments i entitats que formen part de la Xarxa TET.


L’horari de la Fira és:
Dimecres 7 de març, de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 17.30
Dijous 8 de març, de 9.30 a 13.30 i de 15.00 a 17.30
Divendres 9 de març, de 9.30 a 13.30