viernes, 4 de mayo de 2012



L'alcalde de Canovelles i el regidor d'Educació van assistir ahir a la sessió de la Comissió d’Ensenyaments i Universitats del Parlament de Catalunya, que va aprovar amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris i l'abstenció del PP, la proposta de resolució sobre la construcció de l'Escola Els Quatre Vents de Canovelles.
La Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament, fruit d'una proposta de resolució presentada pel Grup Parlamentari Socialista, ha acordat aquest dijous instar al Govern a acceptar definitivament els terrenys cedits per l’Ajuntament de Canovelles per tal que el Departament d'Ensenyament hi construeixi el centre d'educació infantil i primària Els Quatre Vents. La proposta defensada pel diputat socialista del Vallès Oriental, Jordi Terrades, que ha comptat amb el suport de la resta de grups parlamentaris, excepte el PP que s'ha abstingut, demana al Govern agilitzar al màxim tots els tràmits per iniciar els treballs de redacció del projecte constructiu del centre un cop recepcionat el solar pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ja que l’Ajuntament ja ha fet la cessió del mateix. La proposta també reclama incloure en el projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat de l’exercici 2013 la licitació i la construcció del centre educatiu.
En la seva intervenció, Terrades ha manifestat que amb aquesta aprovació i amb l’acord assolit amb CiU, es posa definitivament fil a l’agulla per construir un edifici escolar que posi fi a la provisionalitat dels mòduls prefabricats amb què està funcionant l'escola Els Quatre Vents. Una iniciativa, ha afirmat Terrades, que dóna resposta "a les demandes socials de l’Ajuntament i de la comunitat educativa de Canovelles per a una escola pública digna i de qualitat". El diputat s'ha mostrat convençut que el Govern, després d’aquest acord, inclourà l’escola als pressupostos del 2013.
La proposta de resolució acorda agilitzar al màxim els tràmits per iniciar els treballs de redacció del projecte constructiu del centre d’educació infantil i primària Els Quatre Vents a Canovelles i incloure en el Projecte de llei dels Pressupostos de la Generalitat de l’exercici 2013 la licitació i la construcció del centre d’educació infantil i primària.
L'alcalde, José Orive, a la sortida del Parlament ha mostrat la seva satisfacció per l'acord aconseguit que palesa el treball realitzat per l'Ajuntament i ha declarat que ara ja tenim el compromís escrit que vam demanar al director general de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya el passat 2 d'abril, atès que és un mandat del Parlament d'obligat compliment pel Govern. Ara ens toca fer seguiment del procés de compliment del mandat i estar en contacte amb tots els parlamentaris que ens han donat suport per tal que el Departament d'Ensenyament compleixi l'establert. Si tot segueix el seu curs, l'escola pot ser una realitat al llarg de l'any 2014 i estigui en funcionament el curs escolar 2014-2015.