martes, 8 de mayo de 2012

L'Estat atura el finançament dels Pla Educatiu d'Entorn de Canovelles


La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Ensenyament, ha hagut d'aturar el pagament dels Plans Educatius d'Entorn als municipis per el curs 2011-2012, ja que l'Estat no ha inclós en els Pressupostos generals de l'Estat cap dotació pressupostària a aquesta partida.


L'alcalde, José Orive, ha declarat que El Pla Educatiu d'Entorn és un tema prioritari que no es pot deixar de fer ja que garanteix la cohesió social i aporta el màxim nivell educatiu als alumnes que estan en risc d'exclusió, sent un tema de ciutat educadora, ja que hi són presents múltiples agents, amb uns resultats excel.lents.

Per altra banda, l'alcalde també ha declarat que l'administració local és la més propera a la ciutadania i que el fet que aquestes decisions es prenguin de manera unilateral i amb aplicació des del gener, no afavoreix la democràcia local, en un moment on les administracions haurien de sumar esforços i decisions.

El Pla Educatiu d'Entorn de Canovelles té com objectiu fomentar la cohesió social a partir de l'educació intercultural, la llengua catalana i la millora de l'èxit escolar per a tothom. El Pla Educatiu d'Entorn està adreçat a tot l'alumnat del municipi i dirigit especialment a col·lectius amb rics d'exclusió social i alumnes nouvinguts. Les actuacions que realitzem estan emmarcades en una xarxa de cooperació educativa constituïda per agents educatius de tota índole: escola, família, entitats, administració pública, etc. Exemples d'aquestes activitats són El club de deures, l'aula d'estudi de El Local de Joves, Tallers per a les famílies, Projecte Dinamo, Coral de mares de les escoles...