miércoles, 12 de diciembre de 2012

MANIFESTACIÓ A CANOVELLES EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT i EN CATALÀ

El Consell Escolar Municipal convoca una concentració sota el lema “ Per una escola pública de qualitat catalana i en català”, el proper 18 de desembre.
El proper dimarts 18 de desembre, a les 17 h, se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament una manifestació en defensa de l'escola pública catalana i en català. A les 16.30 h sortiran des de cada centre educatiu de primària i secundaria professors i professores, pares i mares i alumnes en direcció a la plaça de l'Ajuntament, on es trobaran amb els alumnes, pares i mares i professors dels altres centres educatius de Canovelles. A la Plaça de l’Ajuntament tindrà lloc la lectura del manifest a favor de l'escola pública, del català i del model d'immersió lingüística a les escoles per part de dos alumnes de secundària dels instituts de Canovelles.
La concentració ha estat convocada pel plenari del Consell Escolar Municipal, òrgan que representa a tota la comunitat educativa de Canovelles i que es va reunir en sessió plenària extraordinària el passat 11 de desembre per posicionar-se en contra de la proposta de la nova llei educativa LOMCE, presentada pel ministre d'Educació del govern d'Espanya, José Ignacio Wert.
La sessió plenària va estar presidida per el president del Consell Escolar Municipal i alcalde, José Orive, i el regidor d’Educació, Francesc Sánchez, que van reivindicar l’actual model educatiu, com un “model consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que afavoreix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”. Segons el manifest aprovat pel Consell Escolar, l’esborrany de Llei Orgànica LOMCE, que presenta el ministre Wert, representa “la voluntat centralitzadora i segregadora del govern de l’Estat”.
És per tot això, que el Consell Escolar va acordar impulsar la concentració del proper 18 de desembre, informar a totes les famílies del que suposaria tirar endavant aquesta Llei Orgànica, comunicar el manifest aprovat pel Consell i tots els seus acords a les entitats del poble, així com traslladar-lo al President del Govern d’Espanya, al President de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a la Conselleria d’Ensenyament, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i el Senat del Govern d’Espanya i als presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya.