jueves, 27 de febrero de 2014

El CNL del Vallès Oriental presenta el lèxic Gitanes del Vallès

El Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental va presentar, el passat dilluns 24 de febrer, el lèxic “Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça”, a l’espai Roca Umbert de Granollers.

El lèxic Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça, és una publicació en format de tríptic que descriu el desenvolupament d’una ballada de gitanes, amb els personatges que hi intervenen, la indumentària, els tipus de balls, la música, els passos, etc.

La publicació, que ha estat supervisada pel TERMCAT i s’ha elaborat amb l’assessorament dels membres de diverses colles de Ball de Gitanes del Vallès Oriental, ha estat editada pel Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental.

A l'acte ha participat la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de Canovelles, José Orive, i el president de l’Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès, Llorenç Solà.

Durant l'acte, una representació de diverses colles de municipis de la nostra comarca, entre elles la Colla de Gitanes de Canovelles, van oferir una peça conjunta.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, José Orive, va remarcar la importància de l'associacionisme en el foment de la cultura i la cohesió social i va agrair la feina feta des del Consorci en deixar constància de la nostra riquesa lingüística en tots els àmbits com són els lèxics que ja s'han editat; a banda del programa de Voluntariat per la Llengua que aplega persones amb un únic objectiu: aprendre i promoure la nostra llengua i la nostra cultura. "La cultura més que mai és un valor, en uns moments que sembla que es pot retallar tot".