lunes, 21 de julio de 2014

Cultura i tradicions catalanes

Les tradicions i la cultura catalana també tindran un espai destacat a la Festa Major amb activitats com la Trobada de Colles Bastoneres, organitzada per la Colla Bastonera de la Comissió Sant Antoni Abat, que reunirà diverses colles per oferir una cercavila i una ballada final el 25 de juliol.

El 27 de juliol, se celebrarà una Ballada de Sardanes amb els avis i àvies del Casal de la Gent Gran i amb la música en directe de la Cobla La Jovenívola de Sabadell a la plaça de la Joventut.

Les apassionades a les puntes de coixí tornaran a aplegar-se a la plaça de Pau Casals en la XXII Trobada de Puntaires Cati Barnet. I l'últim dia de la Festa, el 28 de juliol, s'omplirà d'havaneres i rom cremat la plaça Europa amb el grup Mar Endins.

Agroolimpíades

Una de les novetats de la Festa Major d'aquest any són les Agroolimpíades, una gimcana de proves d'ambientació de pagès, relacionades amb el món rural i vinculades als productes i les tradicions de la terra.

En aquestes proves es participarà per equips de 4 persones, cada prova anirà sumant una puntuació i l'equip que sumi un major nombre de punts serà el guanyador de les primeres agroolimpíades de Canovelles. En cas d'empat final, un dels factors decisius serà que l'equip sigui mixta i que els participants portin vestimenta típica catalana.

La gimcana acabarà amb el primer Sopar de pagès de la Festa Major, organitzat pel TUT i el club de rol W&W.

25 anys de foc

Els Diables fan 25 anys d'història i per celebrar-ho han organitzat un programa d'activitats sota el nom '25 anys de foc'.

El 25 de juliol tindrà lloc el primer Correfoc infantil de la colla de diablots, el Correfoc de la colla de Diables pels carrers de Canovelles i la Nit de foc amb un sorprenent espectacle piro musical.

Un correfoc diabòlic infernal protagonitzarà la nit del 26 de juliol amb les colles de Canovelles, la colla Vella de Canovelles, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Montornès i Ripollet.

El 27 de juliol, els Diables organitzaran la Cercavila nocturna des del carrer Riera fins al Parc de la Pau, on tindrà lloc el concert Nit a tope.

I per finalitzar els actes d'aniversari, la gimcana familiar Cercaxuxes, organitzada també pels Diables. Una cercavila familiar amb gresca i soroll a la recerca de les llaminadures!