sábado, 29 de noviembre de 2014

Canovelles participa en el Plan Nacional de Drogas

La Federación Española de Municipios y Provincias i la Delegación del Gobierno para el Plan Nacional sobres Drogas del año 2014, ha sol·licitat a l'Ajuntament de Canovelles per participar en el Taller de treball municipal del programa "Servicio Responsable", a celebrar el proper 13 de novembre a Madrid. 

El principal objectiu del Taller és conèixer i debatre sobre les resultats del treball desenvolupat pel programa "Servicio Responsable" fins el moment i el paper que el mateix juga en les polítiques de prevenció de les drogodependències, tan a nivell estatal com local. Per altra banda, el taller també estudiarà les diferències, particularitats i singularitats del desenvolupament de l'oci nocturn en una mostra de ciutats i municipis, per tal de ser exemple de bones pràctiques extrapolables. 

En aquest sentit, Canovelles ha estat convidada per presentar el projecte  Zona Viva, campanya per al servei responsable de begudes.

Gràcies al projecte Zona Viva, professionals del sector de l'hosteleria de Canovelles  han rebut una sèrie de recursos i consells (estratègies d'actuació i habilitats de comunicació) que els  han  permès prevenir problemes relacionats amb l'abús d'alcohol d'alguns clients. Així, la informació que  han  rebut  els cambrers els  ha ajudat  a saber actuar davant de possibles situacions compromeses o de risc.

Les àrees de Promoció Econòmica i Salut Pública de l’Ajuntament, amb el suport de la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias),  van iniciar el desembre del 2013 una campanya informativa als bars i restaurants de Canovelles per tal que s'adherissin  al projecte Zona Viva amb l'objectiu de fer una Canovelles més saludable i amb un millor clima de convivència. 

Per altra banda, des del Servei de Joventut, s'ha treballat col·lectius de joves i festes populars i concerts per tal de sensibilitzar i donar alternatives al consum d'alcohol. Aquest és un dels punts singulars del projecte que ha despertat interès a nivell nacional.