viernes, 7 de noviembre de 2014

Es posa en marxa el Pla Educatiu d'Entorn 2014-2015

Cal destacar el Projecte Dinamo, adreçat a joves d'entre 16 i 18 anys, que estan fora del sistema educatiu, i als quals s'ofereix  les eines necessàries per a afrontar la seva inserció laboral amb el màxim d'èxit possible. Pel que fa a la formació acadèmica es fan classes de llengua catalana, informàtica i formació professional en la reparació de bicicletes. Aquesta formació els ofereix la possibilitat de realitzar la prova de graduat escolar, de grau mitjà o accedir als PQPI, itineraris de formació professional. 

L'altre acció a destacar és que l'Ajuntament dobla aquest any el reforç escolar a les escoles. S'ofereix a cada centre escolar reforç, durant 2 hores a la setmana, a càrrec d'un professional.

Els Plans Educatius d'Entorn (PEE) són instruments que permeten articular actuacions educatives al territori amb la voluntat de donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants, joves i les seves famílies. A partir d'aquests projectes, l'educació ha de constituir una xarxa d'interrelacions a partir de la qual, tot l'entorn proporcioni una educació de tipus integral, contínua, cohesionadora, inclusiva, etc.

Al PEE de Canovelles, les actuacions que es porten a terme són consensuades per la comunitat educativa local i implementades de forma corresponsable entre l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'una suma d'esforços i de recursos que permeten multiplicar l'eficàcia de la intervenció educativa dels diversos agents del territori.

Els objectius principals del Pla d'Entorn són, doncs, els de fomentar: la cohesió social a partir de l'educació intercultural; la llengua catalana; i la millora de l'èxit escolar per a tothom. El Pla Educatiu d'Entorn està adreçat a tot l'alumnat del municipi i dirigit especialment a col·lectius amb rics d'exclusió social i alumnes nouvinguts.