martes, 11 de noviembre de 2014

El joc de jeroglífics 'Endevina-la' rep un diploma de reconeixement

El joc Endevina-la impulsat per l'Oficina de Català de Canovelles va rebre la distinció el passat 21 d'octubre a la Confederació de Comerç de Catalunya, en un acte a Barcelona. L'XI Premi de la Confederació de Comerç s'atorgà a la millor iniciativa lingüística del sector comercial en el marc de la 3a Jornada de Treball "El comerç t'acull".

Organitzada per l'Oficina de Català de Canovelles, amb el suport de l'Ajuntament, la campanya Endevina-la es va fer a 15 comerços del municipi durant el passat mes d'abril, amb la participació d'un total de 210 persones. Els participants havien de respondre les preguntes del joc d'enginy, diversos jeroglífics creats per en Jordi Esteban i omplir, després, una butlleta amb les seves respostes.

Van recollir el diploma a Barcelona, en nom de tots els comerços participants al joc de llengua i enginy de Canovelles, la Laura Many, de la floristeria Many Gratacòs, i l'Imma Pujadas, de la fruiteria Pujadas, a la seu de Foment del Treball Nacional de Barcelona de mans de la directora General de Política Lingüística, l'Ester Franquesa.

El passat 6 de novembre, l’Oficina de Català, amb el suport de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Canovelles, va fer extensiu el diploma als 15 establiments participants, que van rebre una còpia del diploma així com el llibre sobre la història de Canovelles de mans de l’alcalde, José Orive.

L’acte de reconeixement a la Biblioteca va servir per recordar tots i cadascun dels jeroglífics que els comerciants havien penjat a les seves botigues durant el concurs, així com per animar a tots els participants a sumar-se l’any vinent a un concurs que, a més de ser pioner a Catalunya, s’està difonent ràpidament per tota la comarca i ja són molts els municipis que se sumen a la iniciativa de promocionar la llengua i el comerç mitjançant aquest original joc d’enginy.