jueves, 24 de abril de 2014

Roses, llibres i espectacles per Sant Jordi

Sant Jordi va començar a Canovelles el passat 22 d’abril amb l’activitat Arriben els Goblins!!, a la Biblioteca. Una sessió de contes, jocs, balls i la participació de molts nens i nenes de més de 3 anys, que amb la companyia dels seus familiars van gaudir d’una revetlla de Sant Jordi d’allò més divertida gràcies a aquests entranyables personatges mitològics.

El 23 d’abril la plaça de la Joventut va tornar a omplir-se de roses i llibres gràcies a una desena de parades de les floristeries del municipi, la llibreria La Papereria i diverses entitats del nostre poble, entre elles la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i les colles joves de Canovelles.

Els alumnes de les escoles van anar passant al llarg del matí per les parades i van poder gaudir d’un espectacle de teatre. Els alumnes de 1r a 4t van omplir de gom a gom la plaça per veure l’espectacle En contes d’un cove de la companyia Parranda, i paral·lelament, al Teatre Auditori Can Palots, els alumnes de 5è i 6è van gaudir amb l’espectacle El petit príncep de la companyia Petit Bombay i, després de dinar, va arribar el torn dels més menuts del municipi: els alumnes de les escoles bressol de Canovelles. 

Gràcies a l’esforç i la interpretació de diversos pares i mares de les escoles, els petits van aprendre La llegenda de Sant Jordi i van passar una estona d’allò més divertida amb el drac, la princesa i el príncep.

El Centre Cultural va oferir el taller Per Sant Jordi, flors de sucre a càrrec de Ruth Nadal i a partir de les 15:30 h es va obrir el micro a la plaça per a tots aquelles que van voler dedicar un poema o un conte al seu estimat o estimada.

La Biblioteca va organitzar també un taller de pintar dracs i roses a la sala infantil, un concurs de punts de llibres, una exposició i una lectura poètica. El 30 d’abril, a més, tindrà lloc una nova sessió d’Enraonem (a les 10:30 h) i del Club de lectura (a les 19:30 h) amb Albert Coromines com a dinamitzador.

Totes les escoles van celebrar la diada amb jocs florals i activitats relacionades amb la festivitat, així com els joves de Canovelles, que van gaudir d’una nova mostra d’art jove, i els avis i àvies del Casal de la Gent Gran, que van ballar a la plaça Margarida Xirgu diverses sardanes.

Llibre Gegant del Congost

El proper 26 d’abril, a la plaça de la Joventut, tindrà lloc l’activitat El llibre gegant de l’escola Congost, on els nens i nenes de l’escola participaran l’elaboració del llibre d’enguany, escrivint el seu propi conte.