viernes, 26 de septiembre de 2014

Moció al Ple de l'Ajuntament: 9 Novembre

El Grup Municipal Socialista de Canovelles va presentar al Ple de l’Ajuntament d’ahir 26 de setembre de 2014, la següent moció la qual en transcriu literalment:  
  
“MOCIÓ DAVANT EL 9 DE NOVEMBRE

Catalunya està vivint una crisi econòmica i social sense precedents. L’angoixa i les injustícies provocades per l’atur, les retallades del sistema social del nostre país, l’augment de la pobresa, entre d’altres, dissipen l’esperança d’un futur millor. Una crisi que castiga especialment els sectors més febles, la gent que viu o que voldria viure del seu treball i el jovent del nostre país.

A aquest fet s’uneix el problema de fons que pateix la societat catalana i la insatisfacció profunda d’amplis sectors de la població sobre l’actual relació entre Catalunya i Espanya, la decepció que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut després que el poble de Catalunya exercís el seu dret a decidir votant i aprovant-lo, la percepció d’un tracte fiscal injust, l’erosió de l’autogovern causada per la política del govern del PP, i les incomprensions i atacs soferts per elements tan essencials com la Nostra llengua, la nostra cultura i el nostre sistema educatiu.

Aquest malestar s’ha expressat de manera molt significativa en les diferents manifestacions demanant canvis que aclareixin el devanir de la nostra societat.

Per aquest motius, a proposta del Grup Municipal Socialista, el Ple de l’Ajuntament de Canovelles manifesta:

Primer. Que sols una estratègia unitària de tot el catalanisme permetrà una sortida positiva de la situació actual: superació del desencaixament de Catalunya i Espanya, el reconeixement arreu de Catalunya com a nació, la definició de l’Estat espanyol com a plurinacional, pluricultural i plurilingüístic.

Segon. Que tenim el convenciment que no hi ha cap solució viable a la greu crisi institucional que travessem al país que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte com a condicions indispensables i prèvies a una consulta de la ciutadania.

Tercer. Que donem suport a la llei de consultes populars no referendàries.

Quart. Amb una Llei de consultes populars no referendàries com la que s’ha aprovat no es pot fer una pregunta pròpia d’un referèndum. Per aquest motiu, cal saber que si la consulta no és legal i acordada, no es farà.

Cinquè. Són moltíssim els catalans que desitgen votar i per aquesta raó considerem que no hi haurà una solució estable a l’actual distanciament que no passi per sotmetre-la al vot ciutadà.

Sisè. Que hem de treballar per una reforma constitucional que faci d’Espanya un Estat federal, capaç de reconèixer la diversitat nacional. Espanya és una nació de nacions.

Setè. Tot i les dificultats del moment, els catalans i catalanes tenim l’oportunitat de reflexionar sobre el nostre futur amb la voluntat de construir una Catalunya lliure, segura, pròspera, justa i honesta, especialment atenta al benestar de tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes.

Vuitè. Donar trasllat dels acords al Govern de l’Estat Espanyol, i a tots els Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya.

Canovelles, 25 de setembre de 2014

La moció va ser aprovada amb 9 vots a favor grup municipal Socialista, dos en contra del grup municipal Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, tres en contra del grup municipal Partit Popular, 1 abstenció del grup municipal Plataforma per Catalunya i dos abstencions del grup municipal Convergència i Unió.