jueves, 19 de febrero de 2015

Obres al Triangle del carrer de Centelles

Desprès de més de 8 anys de litigi amb els propietaris inicials dels terrenys del carrer de Centelles i del carrer d’Isidre Duran, el Tribunal Suprem ha donat la raó a l’Ajuntament de Canovelles, atorgant la propietat dels carrers i dels triangles a l’Ajuntament que, finalment, els pot urbanitzar.

Els triangles del carrer de Centelles i del carrer d’Isidre Duran ja són de propietat municipal i aquests dies han començat les obres de millora del triangle del carrer de Centelles.

L’alcalde, José Orive, el regidor d’Urbanisme, Emiliano Cordero, i l’arquitecte municipal van explicar el passat dimarts, 10 de febrer, en què consistiran les obres d’urbanització del triangle del carrer Centelles als veïns i veïnes de la zona.

La urbanització del triangle tindrà dues zones diferenciades: una zona àmplia pavimentada -que es construirà al mateix nivell que les voreres-, una zona de terra amb bancs per seure i zones verdes. També es millorarà el pas de vianants, les voreres dels voltants i la rampa que condueix al garatge, a la que s’afegirà una barana de protecció pels vianants.

Un altre de les demandes del veïnat de la zona era la millora de la canalització de l’aigua d’aquesta zona, ja que durant les pluges s’acumulava molta aigua creant basalts. Les obres de canalització de la zona permetran, en aquest sentit, reconduir l’aigua de la pluja dels baixants del bloc, així com l’aigua superficial, fins el torrent. “Amb aquesta millora el 80% de l’aigua entollada s’acabarà”, va explicar l’arquitecte. 

La millora de la il·luminació de la zona és una altre de les actuacions previstes al triangle, així com l’extracció de les gruixudes arrels d’un arbre que van talar fa un temps. Els veïns van mostrar-se molt satisfets amb les actuacions previstes i van aprofitar la trobada per resoldre dubtes i fer propostes de millora de les obres.