viernes, 6 de febrero de 2015

Protocol d'atenció a dones víctimes de violència masclista

Un dels instruments de la nova Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista són els Protocols per a una intervenció coordinada envers la violència masclista. El dia 31 de març de 2011 el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el Protocol d’Atenció a les Dones Víctimes de violència Masclista de Canovelles.

El Protocol defineix les formes concretes d’intervenció que s’han de seguir en cas de violència masclista des dels diversos serveis implicats. El redactat del protocol inclou, d’altra banda, algunes propostes com la prevenció contra la violència masclista i altres protocols vinculats com el Protocol de prevenció de les mutilacions genitals femenines, el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a l’empresa i el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. Matrimonis Forçats.

900 900 120 Contra la violència masclista

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones: 
  • Peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència.
  • Peticions d'informació sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones.
  • Sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.
  • Activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.
Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari.

Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès (mandarí).

Més informació: