domingo, 4 de mayo de 2014

El Congost celebra el 21è Llibre Gegant

El passat dissabte, 26 d’abril, va celebrar-se a la plaça de la Joventut la 21a edició del Llibre Gegant de l’escola Congost.

Des de les 11 del matí a les 12.30 h, uns 200 nens i nenes de diferents escoles de Canovelles van participar en l’activitat escrivint el seu propi conte i així creant el 21è Llibre Gegant. .

L’activitat, organitzada per l’AMPA de l’escola Congost i emmarcada dins dels actes de la diada de Sant Jordi a Canovelles, va aconseguir una alta participació, tot i coincidir amb la bicicletada de l’escola Joan Miró. Els nens i nenes van agafar el llapis per plasmar la seva particular història de Sant Jordi en una de les pàgines gegants del llibre.

Un cop fet el conte, diversos joves de Canovelles i Granollers van posar color a les pàgines, tot dibuixant els principals protagonistes de cada història. Joves i infants units en un mateix projecte i sota un mateix objectiu: continuar fent un llibre que ja és un clàssic per Sant Jordi i que compte, any rere any, am el suport del professorat de l’escola i de tots els pares i mares que s’animen a formar part i ajudar als petits en l’ortografia i la presentació de les pàgines.

Una de les novetats d’enguany va ser la participació del regidor d’Educació i primer tinent d’alcalde, Francesc Sánchez, en l’activitat. El regidor no només va assistir a l’acte i va acompanyar als petits en el procés, sinó que també va escriure el seu propi conte, sobre la llegenda dels Cans i les Ovelles, en una de les pàgines del Llibre del 2014.

Una vegada estigui enquadernat, el Llibre Gegant serà traslladat a la Biblioteca Frederica Montseny, on es guarden la resta de Llibres Gegant de l’escola, per tal que tothom els pugui consultar.