sábado, 3 de mayo de 2014

La Feria de Abril de la Casa de Andalucía es consolida

Unes 200 persones van assistir, dissabte 26 d’abril, a la tercera edició de la Feria de Abril organitzada per la Casa de Andalucía de Canovelles.

Les sevillanes, el bon ambient, les tapes i un dia de sol esplèndid van tornar a fer possible una Feria de Abril participativa i plena de música i alegria.

La presidenta de la Casa de Andalucía, Susana Sánchez i l’alcalde, José Orive, van pujar a l’escenari de la plaça per donar el tret de sortida a la festa, al voltant de les 13 hores.

“L’objectiu és, una vegada més, passar una bona estona entre amics, fer difusió de les nostres tradicions i cultura i compartir-ho amb tot Canovelles”, va dir la presidenta, remarcant que el fet de celebrar-ho a la plaça i no a la seu de l’entitat “permet obrir la festa a tothom i compartir amb tots els veïns i veïnes la nostra passió per les sevillanes, la nostra gastronomia i les costums d’Andalusia”. A més i com a novetat d’enguany, la festa va comptar amb un punt de recollida d’aliments, en col·laboració amb la Creu Roja, que s’encarregarà de repartir el menjar recaptat durant tota la jornada entre les persones que més ho necessitin. 

L’alcalde, José Orive, va posar en valor el sentit solidari de la festa i va felicitar a la Casa de Andalucía per aconseguir que per tercer any consecutiu la plaça torni a omplir-se de sevillanes, tapes i bon humor. “Avui és un dia de festa, un dia per gaudir d’una part més de la cultura de Catalunya, de la cultura de molts canovellins i canovellines”.

Les casetes per fer tapes instal·lades a la plaça van lluir al més pur estil andalús, decorades amb roses i fanalets i amb l’alegria dels seus cambres i cambreres de la Casa de Andalucía. A l’escenari, els assistents van poder gaudir, per primera vegada, d’una desfilada de vestits de sevillanes, i un autèntic festival folckòric amb els grups Azahara i Blanca Paloma de la Casa de Anducía i el Ballet Flamenco Macarena de Ripollet, com a grup convidat.

La fira va comptar també amb una paella popular per a tots els assistents i la master class gratuïta de Noelia España, professora de ball de la Casa d’Andalusia, que va animar a tothom a sortir a ballar i aprendre els passos bàsics de les sevillanes.