jueves, 15 de mayo de 2014

Les sincronistes Txell Mas, Cristina Salvador i Laia Pons, Vallesanes de l’any 2013

La gala que organitza cada any el diari El 9Nou va tenir lloc, ahir, 14 de maig al Teatre Auditori Can Palots.

Txell Mas, Cristina Salvador i Laia Pons, sincronistes del Club Natació Granollers, van ser escollides Vallesanes de l’any 2013.

Gràcies als èxits esportius aconseguits al Mundial de Natació de Barcelona, entre altres resultats, les esportistes van resultar guanyadores per votació popular, que enguany ha comptat amb la participació de més de 500 lectors.

Els altres quatre finalistes van ser: Pepe Baena, rector de la Parroquia de Bellavista, Neus Ballús de Mollet del Vallès, directora de La Plaga, Lluïsa Oller, presidenta de la fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu i  Josep Vila, director del Cor Infantil Amis de la Unió de Granollers.

La gala, que va comptar amb vídeos de cadascun dels finalistes i un acompanyament musical en directe, va ser inaugurada per l’alcalde de Canovelles, José Orive, i va comptar, també, amb unes les paraules del director general de El 9Nou, Miquel Codina, en el tancament de la gala. 


Intervenció de José Orive, alcalde de Canovelles, a la gala de lliurament del Premi Vallesà de l’any 2013.

"Benvinguts i benvingudes a Canovelles, benvinguts i benvingudes al Teatre Auditori de Can Palots.

Vull manifestar la meva satisfacció pel que fet que sigui Canovelles qui aculli, enguany, la Gala del Vallesà de l’Any. Una nit de reconeixement en la qual el Consell Comarcal hi participa, any rere any, i a la que avui s’uneix Canovelles i també vull fer un agraïment a El 9Nou per pensar en nosaltres.

Aquesta és una nit de reconeixement públic, per posar en valor davant de tota la societat vallesana la tasca i la labor impulsada per persones concretes vinculades a la nostra comarca que són motiu d’orgull per a la resta dels vallesans.

Ja fa uns anys (crec que vuit) què, de la mà de El 9Nou, es lliura aquest guardó, una cita anual, esperada al Vallès Oriental i amb uns trets característics:
  • El reconeixement per part de la societat vallesana d’una persona/persones que té una determinada actitud, capacitat, un comportament, una dedicació i uns valors determinats. 
  • L’abast comarcal. La celebració en el territori, a la comarca, del treball i compromís d’aquestes persones. Ho menciono perquè penso que esta bé expressar en veu alta que, com a territori, si tenim coses en comú.
  • La participació: la participació del jurat escollint la llista de sortida que es presenta en el diari, la participació dels lectors per assenyalar aquells que són mereixedors del guardó i de tots els que volem ser partícips del moment i són avui aquí. Però per sobre de tot, la participació dels guardonats en la societat.

Reconeixement, compromís, celebració en un territori comú, valors, actituds i participació. Trets que identifiquen el guardó Vallesà de l’Any i que, ho dic amb l’orgull d’alcalde, identifiquem aquest poble.

Canovelles es un municipi que s’ha fet a si mateix. Aquest equipament es una mostra que som un municipi modern i de serveis.

Però avui us vull parlar de la Canovelles de les persones, de la seva gent, dels canovellins i les canovellines.

Som el que som com a resultat de l’esforç, del treball, i de l’entusiasme de la gent que estima al seu poble. Som el que som com a resultat de l’esforç col·lectiu, de la suma de idees, del treball conjunt de gent molt diferent, de gestionar els problemes i les dificultats entre tots, de  l’empatia , i sobretot,  de compartir una il·lusió col·lectiva.

Tot això té un gran valor i ens ajuda a créixer com a persones i, per tant, com a ciutadans.

La corresponsabilitat, la suma d’esforços, el desig de fer-ho millor, garantitzen l’èxit en una societat que canvia molt ràpidament.

Tot allò que ahir funcionava per educar, cohesionar o evolucionar, avui ja no ens serveix. Per això cal insistir que hem de treballar plegats, per avançar tots pel mateix camí.

La gent de Canovelles a demostrat, a través del temps, que son gent reposada, pragmàtica i valenta. Gent que, davant els problemes, parla i intenta arribar a acords i aquesta és la millor manera de caminar cap el futur i aquest som els valors que avui  reconeixem.

Vull acabar aquesta petita presentació de Canovelles amb unes paraules del discurs de Francesc Torres Villa, diputat provincial al setembre de 1929:

 “Mai no negueu la vostra humil ascendència. No us sàpiga mai greu de dir que sou de Canovelles per molt amunt que arribeu. Penseu que al món val tant aquest poble humil, com la ciutat més gran de la terra.

Sentiu-ne orgull del vostre poble i treballau sempre pel seu creixement.

No us cregueu mai que sigui més gran ni que valgui més aquell que neixi en una ciutat, que els que sóu fills d’aquest poblet.

Els homes, gagin nascut rodejats de riquesa i benestar, o en la llar més humil, valen només per la seva bondat i penseu que Canovelles, aquest poble vostre, tant petit com és, té un ànima com molts pobles molts més grans”.

Avui estem aquí per parlar de persones.

Tenim 10 finalistes al Vallesà de l’Any, 10 persones que teniu coses en comú. Persones que heu decidit participar, ser actors protagonistes, persones que amb la vostra dedicació, esforç i habilitats destaqueu i incrementeu el nostre valor com a territori.

El primer que voldria fer es dir-vos que sou motiu de satisfacció per tots nosaltres. Perquè vosaltres, tots, potser de forma no intencionada, simplement (o dic entre comentes) fent això que us agrada, afegiu valor al que som. Tots vosaltres incrementeu el nostre orgull com a territori al sentir-nos part, d’alguna manera, dels vostres mèrits i això ens uneix
.
I en segon lloc perquè, a més d’elevar l’autoestima de tots nosaltres,  sou exemple del capital humà d’aquesta comarca i això ho vull dir perquè quedi clar que tenim potencialitats.

Vivim una realitat complicada, que no ens agrada a ningú, caracteritzada per una reducció dels ingressos i un increment de les necessitats socials i ens estem convertint en allò que no volíem ser.

Hem de ser capaços de donar-li la volta i aconseguir que s’acabi aquesta etapa i penso que només amb l’acció conjunta, ho aconseguirem.

Actuar conjuntament requereix mobilització de tots i implicació per a posar el nostre granet de sorra. Primer les institucions però també la resta de la societat: les empreses, les entitats i les persones.

El capital humà ja el tenim i vosaltres en sou la millor mostra. Per això us vull felicitar a tots, independentment de qui sigui el guanyador del guardó d’aquesta nit.

Vagi per endavant el meu reconeixement. Tots sou exemple d’esforç, de il·lusió, de compromís i de dedicació.

La meva sincera felicitació. Moltes gràcies!

Canovelles, 14 de maig de 2014."