lunes, 15 de diciembre de 2014

Ple de gom a gom a la trobada Socialista de Canovelles

L’alcalde, José Orive, diu: Hem de continuar treballant mirant al futur amb  il·lusió, amb nous reptes a assolir i no defallir per moltes dificultats que ens generi el present.

La tradicional trobada nadalenca de militants, simpatitzants i veïns, que organitza cada any l’Agrupació Socialista de Canovelles, i que es va celebrar el passat divendres 12 de desembre a Can Palots, va ser tot un èxit amb l’assistència de més d’un centenar de persones.

Va obrir l’acte el primer secretari, Francesc Sánchez, que va incidir en el motor d’aquesta agrupació viva i dinàmica, “que sense cap dubte són els veïns, canovellins i canovellines, que gràcies a la seva empenta, participació i col·laboració fan possible que la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i la justícia social arribin una mica més enllà, construint un poble on cada dia sigui una mica millor viure”. Tot plegat va emfatitzar i agraïr la important col.laboració dels veïns per coneixer les dificultats que ens presenta el dia a dia i així poder donar solució dins de les possibilitats locals”.

Posteriorment va intervenir l’alcalde, José Orive, valorant aquest any dur i complex per moltes families del poble i l’ajuntament. Ens trobem en una situació més dificil que mai, ja que la llei de Règim local (LARSAL) no ens permet gastar diners en Serveis Socials, en l’Educació extraescolar, les escoles bressols, etc. La col.laboració del govern central i autonòmic és exactament la mateixa “Recortes sociales” i “Retallades socials”. Per aquest motiu l’actuació municipal té com a objectiu prioritari donar suport i resposta a les necessitats dels ciutadans, dintre de les restriccions que el govern del estat i autonòmic ens ha imposat”.

L’alcalde, va remarcar “que hi ha una altra manera de fer política i des de l’ajuntament ho estem fent en 7 grans línies d’actuació: amb PROXIMITAT, al costat del ciutadà. Hem gestionat eficaçment la REDUCCIÓ de la despesa ordinaria, mancomunant i compartint serveis, ampliant les bonificacions a les families més necessitades. L’augment de la DESPESA SOCIAL és una necessitat, mantenint els serveis públics de qualitat finançats integrament pel ajuntament com les escoles bressols, incrementant les polítiques socials pal.liatives a les families que més ho necessiten amb ajuts de menjador, de material escolar, ajuts universitaris; bonificant fiscalment a les empreses del municipi per la contractació, etc. Tot això impulsant la Cultura, l’Educació, la Joventut, l’Esport, la Gent Gran, Dona e Igualtat amb la corresponsabilitat de la PARTICIPACIO CIUTADANA dels veïns i ciutadans, del moviment associatiu amb l’ajuntament, sumant il.lusió col.lectiva.
Treballant des de la solvència de tenir un ajuntament SANEJAT perquè sempre hem fet uns pressupostos realistes. PLANIFICANT EL FUTUR de la Canovelles que volem entre tots amb l’el.laboració del POUM i millorant el poble mica a mica amb les INVERSIONS que el govern central ara ens deixa realitzar”.

Posteriorment en clau local i amb entusiasme va compartir les ideies, força, capacitat i empenta per presentar-se a les Eleccions Municipals del 2015 per continuar treballant dur i amb convicció com sempre ho he fet per garantir, dintre de les meves possibilitats, el benestar dels nostres veïns i veïnes, així com la llibertat dels seus drets i la igualtat d’oportunitats”.

Amb empatia, l’alcalde Orive, recordava la seva responsabilitat amb el compromís i servei als canovellins, ara més que mai hem de caminar i construir junts tots plegats, moviment associatiu, agents socials, ciutadans, veïns i administració local, perquè encara queden moltes coses per treballar i millorar amb la vostra confiança i suport, per fer de Canovelles un poble on siguem cada dia una mica més feliços”. 

Finalment els assistents van brindar amb una copa de cava pel nou any 2015, amb la il·lusió de que, en aquest nou any, reneixi l’esperança d’un mon millor.