Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.
La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin per prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle.
A més, també volen promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura. En definitiva, es tracta que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels potencials perills a l’hora de desplaçar-se.
En total, 220 estudiants de Canovelles de 4t d'ESO i 1r de batxillerat dels instituts Bellulla i Domus d'Olivet, van assistir a la representació de l'activitat "Canvi de marxa", al Teatre Auditori Can Palots.
Van assistir a l'acte l'alcalde de Canovelles, José Orive, el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, el vicepresident, Jordi Herms, el director de la Fundació, Joan Nebot, i el portaveu, Josep Mª Ambròs.