martes, 17 de noviembre de 2015

Canovelles amb els refugiats

L’Ajuntament de Canovelles, i concretament la regidoria de Solidaritat i Cooperació, té preocupació per la crisi humanitària en matèria de refugi que està tenint lloc a la Mediterrània, arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals.

Segons dades de l’ACNUR, aproximadament 322.000 persones han creuat la Mediterrània durant el 2015, la majoria com a refugiades, fugint de la violència i la persecució, de les quals almenys la meitat provenen de Síria. A més, es preveu que el nombre d’arribades continuï augmentant els propers dos mesos.

Amb l'objectiu de donar informació i sensibilitzar a la ciutadania sobre la crisi dels refugiats a Europa i facilitar els canals de col·laboració als refugiats, neix aquest programa d'activitats.
 
Programa d’activitats:

Dimecres 18 de novembre, a les 19 hores 
Sala Polivalent del Teatre Auditori Can Palots

Xerrada "Aproximació a la crisi dels refugiats a Europa: Context general i resposta des dels municipis" a càrrec de Victòria Planas, Anna Recoder i Silvia Ayala, tècniques del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament Suport.
La xerrada tractarà el context de la crisi, el destí dels recursos aportats pels Ens Locals, fent una breu presentació dels projectes d'acció humanitària rebuts en el marc de la Campanya d'emergència oberta des del Fons el dia 7 de setembre i a la qual estan responent un nombre important d'ajuntaments, entre els quals es troba Canovelles, i ens supramunicipals. També s'informarà dels principis bàsics a tenir en compte en la gestió de la crisi (ajuts en rutes de fugida i pla d'acollida) i de quin és el mapa d'actors implicats en la gestió d'aquesta crisi.

20 de novembre, a les 17 hores
Plaça de les Cultures

Coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, espectacle solidari de circ i clown a càrrec de Pallassos Sense Fronteres.
La companyia d’artistes professionals voluntaris que realitzarà una actuació de circ i pallassos, replicant l’espectacle que realitzen quan es troben de gira amb PSF amb el valor afegit que el mateix espectacle es convertirà en un recurs de sensibilització sobre el seu projecte i d'ajuda a recaptar fons per la continuació d’activitats com aquestes.

12 de desembre, a les 18 hores
Teatre Auditori Can Palots

Trobada solidària de Corals amb la introducció de Soad Azizi, de l'ONG Islamic Relief España i treballadora als camps de refugiats, amb l'objectiu de recaptar fons per a la seva tasca. Durant l'espectacle es recolliran donacions per donar suport als refugiats.


Més informació:  Díptic Programa d'Activitats